Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kulturista (†23) se předváděl a chtěl skočit salto vzad: Zlomil si vaz!

Autor: shp - 
11. srpna 2017
09:57

Tahle hora svalů si až příliš věřila. Jihoafrický kulturista Sifiso Thabete (†23) chtěl pobavit tleskající a jásající dav na soutěži. Rozhodl se proto, že skočí salto vzad. Jenže rozpohybovat své masivní svalnaté tělo bylo nad jeho síly. Otočku nezvládl a při dopadu si zlomil vaz.

Otočka vzad byla jeho ikonickým gestem na rozehřátí. V sobotu na kulturistické soutěži se mu ale stala osudná. Z videa, které jeho smrt zachytilo, běhá mráz po zádech.

Sifiso Thabete na něm přichází před rozvášněný dav, který ho hlasitě povzbuzuje křikem i potleskem. Když přijde na žíněnku, připraví se ke skoku, skrčí se, vyskočí, ale otočku vzad ve vzduchu nezvládne.

Následuje drsný pád na zem, po němž se kulturista sesune na žíněnku a přestane se hýbat. Chvíli trvá, než si pořadatelé uvědomí, že je zle. Když k němu přibíhají, okamžitě volají doktora, ale to už je pozdě.

Mladý kulturista na místě zemřel. Lékař pro něj již nemohl nic udělat. Sifiso Thabete byl mezi ostatními kulturisty velmi oblíbený. „Budeš nám vždycky chybět,“ napsal kamarád Martin Cooper.

hemafrodit ( 11. srpna 2017 17:02 )

muhehe to bylo pěkně salto.

agfor ( 11. srpna 2017 16:00 )

Typický přivandrovalec do EU - velké svaly a mozeček žádný. Takové merkelice zbožňuje.

jasnovidec01 ( 11. srpna 2017 11:23 )

Gorilka udělala báááááááááác,neměl machrovat.

Zobrazit celou diskusi