Sexy rusovláska se rozhodla, že nebude mlčet, a poví světu příběh o své delikátní špionážní minulosti. Znala ale svou cenu. Po nabídce skočil ruský pánský časopis Zhara. Ke článku se nafotila i série snímků, kde Anna vypadá jako opravdová femme fatale. Jenže bývalá špiónka udělala chybu. Fotkami od profesionálů se asi chtěla pochlubit svým přátelům a dala si je na Facebook.

Z této komunikační sítě jsou ale fotky volně stažitelné, takže začaly okamžitě kolovat po celém internetu. A to dokonce týden předtím, než měly vyjít v časopisu. Porušila tak autorská práva a časopis ji žene před moskevský soud. Interview plné pikantních detailů z její špionážní kariéry ale nakonec stejně publikováno nebude, protože jí ruské tajné služby zakázaly mluvit.

Anděl s ďáblem v těle

Focení se konalo v pětihvězdičkovém hotelu s výhledem na Kreml. Přitažlivá zrzka při něm dala jasně najevo, že tajemství záhybů jejích úchvatných křivek jsou daleko dráždivější, než ta, která musela skrývat, když pracovala jako agentka pro ruské tajné služby.

Poslední ruskou špionážní "celebritou" byl v roce 2006 Andrei Lugovoi. Ten byl obviněn z vraždy ruského disidenta Alexandera Litvinenka, kterou údajně spáchal v Londýně. V současnosti je poslancem ruského parlamentu.

Špionážní kariéra okouzlující Rusky

Chapman Rusům donášela čtyři roky. Kryla se tak, že zprostředkovávala bohatým Rusům žijícím v Americe prodej nemovitostí. Tím pádem se stýkala s významnými lidmi.

Na konci června byla odhalena americkou tajnou službou a po pár dnech spolu s dalšími devíti ruským špióny žijícími ve Spojených státech amerických poslána do Ruska. Na oplátku Rusko poslalo čtyři americké špióny, které drželo, zpět do jejich západní domoviny.

Fotogalerie
4 fotografie