Jonah Falcon byl na cestě ze San Franciska domů do New Yorku. Na letišti ho ale zadržela ochranka, jejíž člen, vybaven ostřížím zrakem, si povšiml neobvyklé velikosti Jonahova poklopce. Okamžitě upadl v podezření, že v kalhotách ukrývá nebezpečný předmět, který byl později v protokolu definován jako „potencionální biologická hrozba“.

„Jeden muž z ochranky se mě zeptal, zda mám něco v kapsách. Já jsem odpověděl, že ne. Řekl jsem jim, že je to můj penis. Nebyl ztopořený a měl jsem ho nalevo,“ popisuje Falcon událost. Strážník tomu nechtěl věřit, proto se odhodlal k osobní prohlídce.

„Prohmatal mi poklopec rukou,“ dodal s tím, že mu dokonce kalhoty poprášili jakýmsi práškem. „Asi to byl test na výbušniny,“ vzpomíná s úsměvem Falcon, který se díky velikosti svého penisu stal slavným. V klidném stavu má jeho přirození délku 24 cm, při ztopoření 34 cm!

Ochranka byla jeho výbavou natolik překvapená, že se dokonce jeden z jejích členů neudržel a zeptal se, jestli bral Falcon někdy v životě nějaké přípravky na podporu růstu.

„Od teď budu nosit už jen elastické cyklistické kraťasy, aby to bylo hned všem jasné,“ dodal Falcon. Do povědomí veřejnosti se dostal v roce 1999, kdy se objevil v dokumentu HBO. V roce 2003 s ním pak vyšlo interview v americkém vydání časopisu Rolling Stone. Vystoupil také v několika talk show.

Falcon se živí jako epizodní herec, věnuje se také psaní. Je bisexuál.