Vzdáleně to připomíná proslulé sladké a tukem nacucané smaženky, které za totáče prodával každý mléčný bar a které jsou v nabídce někde dodnes. Tuhle specialitu si v Prostřenu připravil soutěžící Dušan z Karlovarska. Recept prý získal od své babičky a připravuje se následovně.

Rohlíky je potřeba rozkrojit v pulce a vydlabat středy.

Rohlíky je potřeba překrojit a vydlabat
Autor: FTV Prima
Do rohlíků se dá náplň z tvarohu, vanilkového cukru a jogurtu.
Rohlíky plníme směsí tvarohu, vanilkového cukru a jogurtu
Autor: FTV Prima

To je celá věda. Rohlíky se pak obalí ve vajíčku a ve strouhance a smaží na pánvi.

Rohlíky smažíme na oleji dozlatova
Autor: FTV Prima

Usmažené rohlíky se na talíři polijí omáčkou z horkých malin nebo jahod.

Na talíři rohlík přelijeme horkým ovocem
Autor: FTV Prima

Když o chystaném dezertu slyšeli ostatní spolustolovníci, byli dost skeptičtí. „Já teda nechci nikoho podceňovat, ale Dušan nevypadá jako typ cukráře,“ odhadl ho jeden ze soutěžících. Jaký byl výsledek a jak si na něm pošmákli? To uvidíte dnes na TV Prima v pořadu Prostřeno od 18 hodin.

Znáte podobný podivný recept, v rodině předávané kulinářské dědictví, kterého byste se nejraději zřekli? Podělte se o peklo na talíři s ostatními čtenáři. Pište na mail tip@blesk.cz a nezapomeňte připojit fotku!