Brit Kurt Jewson se vyfotil téměř nahý a svůj snímek vystavil na Facebook. Zdánlivě obyčejná fotka v sobě ale skrývá mocné poselství. Kurt chtěl snímkem totiž poukázat na vývod, který má po těžkém boji s rakovinou.

Ok, have been thinking about this for a while.Here I am in all my tubby, pale & middle aged (I'm 44) glory.I've got...

Posted by Kurt Jewson on Thursday, January 28, 2016

„Proč vám toto ukazuji? V létě 2014 jsem si všiml, že mám v moči krev. Praktický lékař mi tehdy řekl, že jde nejspíš o infekci, která sama zmizí. A tak se také stalo,“ píše Kurt u svého příspěvku na Facebooku. Jenže z dalších řádků se dozvídáme smutnou pravdu, která byla úplně jiná...

Kurt si myslel, že je vše v pořádku, a následujících 12 měsíců netušil, že v jeho těle bují rakovina prostaty. Pak mu lékaři sdělili zdrcující zprávu. Kurt musel podstoupit několik operací, jejichž důsledkem je i vývod z žaludku. Před sebou má ještě několik zákroků a chemoterapie. Kdybych to býval zjistil dříve, pak by má léčba a celková prognóza vypadaly úplně jinak,“ říká.

Kurt se proto rozhodl ostatní muže varovat, aby se stejně jako on nenechali odbýt lékařem, když zjistí, že je s nimi něco špatně. „Pokud máte krev v moči nebo kterýkoliv jiný symptom rakoviny prostaty, pak trvejte na tom, že chcete odebrat krev a poslat ji na laboratorní vyšetření PSA,“ radí Kurt, který doufá, že se mu takto podaří pomoci ostatním.