Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zapomeňte na psy nebo kočky! Tenhle mazlíček usíná své paničce každý den za tričkem

18. ledna 2019 | 06:00

Žena z Jižní Afriky má doma originálního zvířecího společníka. Ze stromu na ni spadlo mládě veverky, zachránila mu život. Dospělá veverka s ní nyní žije v jedné domácnosti a rodí jedno mládě za druhým!

V Jižní Africe jsou asi zvyklí na jiné domácí mazlíčky. Místo psů a koček mají doma veverky. Simone Serfontein je mladá žena, která ke své chlupaté přítelkyni přišla úplnou náhodou. Spadla na ni ze stromu, když šla domů z práce. Veverka byla třídenní mládě a málem přišla o život. Simone ji brala s sebou v krabici do práce a každou chvíli ji zahřívala. Nakonec veverce zachránila život a pojmenovala ji Dingetjie.

Veverka si na svou majitelku zvykla velmi rychle. Spala s ní v posteli a nejradši s ní pózovala pro vtipné fotografie. Dingetjie je vážně unikátní mazlíček. Chodí sama ven a domů se každý večer vrací. Puberta u ní nejspíš ale řádí jako černá ruka. Občas se její výlet totiž protáhne až na tři dny... A tentokrát se domů ani nevrátila sama. Po nějaké době si Simone všimla, že se její veverka chová zvláštně a nosí si do pelechu toaletní papír. Dingetjie začínala hnízdit, chystala se totiž brzy rodit.

Na svět sice přivedla mládě, to se ale bohužel narodilo mrtvé. Simone i veverka se s touto informací těžko smiřovaly a rozhodly se usilovat o jiné veverčí miminko. Netrvalo to dlouho a Dingetjie začala znovu shánět hromadu toaletního papíru. Tentokrát porodila živou veverku Tinkie, která se měla k světu. 

Simone si tedy vzala na starost výchovu dvou veverek. Jednu kontrolovala po vyčerpávajícím porodu a k druhé vstávala několikrát za noc, aby ji nakrmila z flašky mlékem. Obě své veverky má ve speciálním venkovním výběhu, často si je ale bere domů na návštěvu. Dingetjie i Tinkie se s paničkou rády mazlí a usínají přímo za jejím tričkem. Proto je Simone nechce nechávat dlouho samotné. Má se svými mazlíčky bezpochyby nevídaný vztah.

Autor: Adéla Ondroušková