Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Masturbuj před zrcadlem a dívej se do svých očí. Ženy mají u toho tendenci se hodnotit, říká terapeutka

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
25. února 2024
05:00

Zkušená terapeutka Lucie Sitařová přijímá ženy k tzv. vaginálnímu mapování, kdy jim pomáhá prožívat orgasmus skrz penetraci. Během jednoho výcviku musela odbornice také sama na sobě vyzkoušet různé metody. Kupříkladu masturbovala před zrcadlem a měla si u toho koukat do očí. Co si díky tomu uvědomila a jak ženy ovlivňuje jejich myšlení o těle, prozradila v podcastu Už budu!

Mluvit s dětmi o sexu a intimně představuje i dnes pro mnoho rodičů náročnou výzvu. Lucie Sitařová vyrůstala v rodině, kde byl sex tabu a jakmile se ve 4. třídě maminky na toto téma zeptala, tak ta zčervenala a "s těma červenýma ušima mi to nejjednodušší cestou vysvětlila, aby ode mě měla pokoj. Nikdy jsem neviděla svoje rodiče, že by se objímali nebo líbali a už vůbec jsem nevěděla, co je to sex," líčila hostka podcatu.

Video Už budu: Celý rozhovor s terapeutkou Lucií Sitařovou - pdc, ub, jim
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

První informace proto čerpala, jako mnoho dospívajících a dětí v 90. letech, z populárního časopisu Bravo a jejich poradny. Když na vysoké škole začala prožívat první intimní chvíle s muži, nevěděla, co má dělat. "Byla jsem zklamaná, že mi ten sex nic nepřináší. Ti muži si jako něco udělají, ono mě to malinko vzruší, ale vlastně jsem ani nic necítila. Kromě toho, že jsem se hrozně styděla, byla jsem hrozně stažená v posteli, natož abych věděla, co mám s tím mužem dělat. Takže zjistíte, že vám ty informace chybí a říkala jsem si - tohleto celý je sex?" vzpomínala Lucie Sitařová.

V sobotu 9. 3. od 14:00 vystoupí v pražských Letňanech na Erofestu moderátorka Zorya Blue s podcastem Už budu! V sobotu 9. 3. od 14:00 vystoupí v pražských Letňanech na Erofestu moderátorka Zorya Blue s podcastem Už budu! | Blesk

Před 20 lety se ale začala pročítat tantrické knihy, absolvovala první kurzy tantrických masáží a zjistila, jak sex, jeho prožívání a vnímání sebe sama souvisí s tělem. Později absolvovala půlroční kurz s americkým sexuologem Josephem Kramerem, který na 14 dní přijel do Česka na praktický výcvik svých studentů. "Pamatuji si, že byl za úkol, teďka to možná bude znít jako senzace, ale v kontextu toho výcviku a v kontextu mého vývoje to pro mě nebylo až tak velké překvapení, že jeden z úkolů byla masturbace, sebepotěšení, dotýkat se na celém těle. Měli jsme různý formy, bylo tam asi 14 různých způsobů, jak jsme mohli k masturbaci přistoupit a jeden z nich bylo masturbovala před zrcadlem a dívat se sami sobě do očí až do momentu orgasmu," popisovala netradiční metodu, kterou sama na sobě praktikovala. Co zjistila a jak to změnilo její vnímání, odhalila Lucie Sitařová v podcastu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.