V Česku jsou desítky obchodů s erotickými pomůckami. Počet zákazníků stále vzrůstá, nakupovat chodí muži, ženy i milenecké páry. Co právě letí?

Sadomasochistické hračky
Při násilnických hrách se nejčastěji používají pouta a bičíky. S oblibou si je kupují jak muži, tak také ženy.

Bičíky se vyrábějí většinou z kůže, čemuž odpovídají také vyšší ceny (okolo 1000 korun).

Pouta se vyrábějí v mnoha různých variantách. Sexshopy je nabízejí za ceny od 500 až do 2000 korun.

Speciálně pro ženy
Vibrátor:
Jedna z nejvyhledávanějších sexuálních pomůcek. S vibrátorem si může žena "hrát" sama, nebo jej používat i během mazlení s partnerem. Muž může ženu vibrátorem masírovat nebo je možné nechat jej položený mezi těly. V takovém případě žena cítí dráždění klitorisu a tytéž vibrace pocítí také mužův penis v pochvě. Ceny vibrátorů se pohybují od 500 do 2000 korun.

Dildo:
Jedná se o hračku, která svým tvarem připomíná penis, avšak na rozdíl od vibrátoru není opatřen žádným vibračním mechanismem. Výhodou je především to, že žena má rychlost a intenzitu pronikání pod kontrolou. Dildo lze zakoupit za 250 až 700 korun.

Skřipce na bradavky:
Pro ženy, které jsou mírně sadomasochisticky založené, mohou být ideální erotickou hračkou právě skřipce. Nasazují se na již vztyčené bradavky. Vzhledem k tomu, že částečně zamezují prokrvení stisknuté bradavky, nedoporučuje se je nechávat nasazené déle než patnáct minut. Skřipce na bradavky můžete pořídit i za poměrně nízké ceny, přibližně od 150 do 900 korun.

Hračky pro muže
Kroužky na penis:
Silikonový kroužek připojený k vibrujícímu modulu a balíčku s bateriemi vypadá na první pohled sice poněkud zvláštně, ale pánové bývají z účinků nadšeni. Vyrábějí se také kroužky, které se k žádnému dalšímu zařízení již nepřipojují. Ty slouží pouze k masírování penisu a jejich užití během soulože jistě potěší i partnerku. Ceny jsou velmi závislé na druhu a funkčních možnostech. Lze je zakoupit za 290 korun, ale také za 2000.

Masturbátory
Zařízení, které muži vibracemi simuluje pohlavní styk, patří u českých mužů mezi velmi oblíbené. Skládá se ze silikonové části, která nahrazuje pochvu, a modulu, jenž zajišťuje vibrace. Koupě masturbátoru vyjde na 1000 až 2000 korun.

Co na to odbornice?
O tom, jaké erotické pomůcky jsou ty nejžádanější na českém trhu, pohovořila ředitelka obchodu Sexy hračky a Pleasure erotic shop Renata Zoubečková: "Sexuální pomůcky se stávají na českém trhu stále více žádaným zbožím, o čemž svědčí i rostoucí počet zákazníků, meziročně až o dvacet procent. Nejlépe se prodávají vibrátory a kroužky na penis. Ale v nabídce máme také různé kostýmy a obuv na hodně vysokých podpatcích a erotické filmy."

Výzva pro čtenáře
Nebojíte se otevřeně mluvit o sexu? Za váš příběh a fotku dostanete honorář 1000 Kč! Ozvěte se na e-mail blesk@blesk.cz nebo zavolejte 724 249 000.