„Chci být tím vzorem pro ostatní slečny, které se nemohou vyrovnat se svou váhou,“ napsala o sobě Lucie do profilu v soutěži Blesk.cz Dívka léta 2010. V době, kdy panuje kult hubeného těla a diktát společnosti na ideální proporce ženy semílá tisíce dívek, které v touze po štíhlosti končí jako vyzáblé anorektičky nebo zoufalé bulimičky, musí mít žena, která „ideálními“ mírami neoplývá, pořádný kus odvahy k tomu, aby se utkala v boji o titul Dívka léta se slečnami jak vystřiženými z módních časopisů.

Lucii se její odvaha vyplatila. Nejen, že se na její účast v soutěži sesypaly ve většině jen pozitivní ohlasy od čtenářů, dokonce už druhý den hlasování byla na průběžném prvním místě. "Vůbec tomu nemůžu uvěřit. Prohlížela jsem si diskuzi. Nejvíc mě pobouřil příspěvek paní, která mi nadávala, že zabírám místo její dceři, která také soutěží," řekla Blesk.cz Lucie, která se přihlásila proto, aby pomohla otevřít lidem oči. "Znamená to, že když mám kila navíc, že nejsem člověk? Není nejvíc se svléknout a ukázat své tělo," dodala Lucie.

Už nyní je jasné, že se Lucie dostane mezi padesát dívek, které z internetového hlasování postoupí do semifinále.

Lucie: Pohybu mám dost, ale málo času na jídlo

„Tahle soutěž se jmenuje: Dívka léta ne Modelka, hubeňour, apod. léta. Když má někdo nějaké kilo navíc (a ještě k tomu se za to nestydí a chce podpořit jiné), tak není dívka?,“ napsala v diskuzi přispěvatelka s přezdívkou Jaaaaa a Monunka jedním hlasem dodala: „Myslím, že už je nudné koukat se na extrémně hubené slečny. Obdivuji tuto slečnu, že se do této soutěže přihlásila, a udělala tak první krok holkám se stejnou váhou.“

V diskuzi se našli ovšem i tací, co Lucii kritizovali za nezdravý životní styl, nedostatek pohybu a špatné stravování. "Pohybu mám opravdu dost. Pracuji na pile, dělám truhlařinu. Je to těžká fyzická práce. Bohužel nemám příliš času na jídlo. Takže to většinou dopadne tak, že se najím hodně až večer. Ale jinak trávím dost času v přírodě, na procházkách," popsala Blesk.cz Lucie, která je spíš než ze své plné postavy smutná z toho, že pro boubelky není k dostání žádné pěkné oblečení. "Je to nespravedlivé. Nevím, proč je pro baculky jen samé nudné oblečení bez nápadu," posteskla si Lucka.