Na internetu se objevilo šokující video z brazilské věznice Alcacuz, které zachycuje vězně oddávající se kanibalismu. Jsou na něm zachyceni vězni, kterak si na ohni opékají kusy masa a tvrdí, že jde o pozůstatky zavražděných členů rivalského gangu. Upozorňujeme, že záběry rozhodně nejsou vhodné pro děti a slabší povahy.

Brazilskou věznici Alcacuz v půlce ledna zachvátily nepokoje, při nichž zemřelo nejméně 26 trestanců. Na záběrech televizní stanice Globo bylo vidět stovky vězňů na dvoře věznice Alcacuz nedaleko přístavního města Natal, kteří vypadali, že jsou rozdělení do dvou skupin a budují zátarasy ze dřeva či matrací. Odsouzení po sobě házeli i kamení, zranění byli z místa odnášeni. Na snímcích nebylo vidět žádné vězeňské dozorce.

Podle úřadů jde o střety mezi kriminálními gangy, které bojují o kontrolu nad drogovými trasami v severních státech. V přeplněných věznicích mezi sebou soupeří především dva gangy – Comando Vermelho (Červené komando) z Ria de Janeira a Primeiro Comando da Capital (První komando hlavního města) ze São Paula. Muži na videu měli patřit k prvnímu z jmenovaných gangů, jejich oběť pak z druhého.

Video
Video se připravuje ...

Vězni v Brazílii zabili a snědli své rivaly. YouTube/Kabecao Okd

Fotogalerie
15 fotografií