I když byl muž schopný po pádu sám vstát a jeho hlava nebyla poraněna, raději si zašel do místní nemocnice na rentgen, uvedl britský list Daily Mail s odkazem na zprávu z Urology Case Reports. Lékaři se obávali, že si mohl poranit nebo rovnou zlomit pánev, proto mu zkontrolovali i tuto oblast.

Muž po diagnóze utekl

Jaké pak bylo jejich překvapení, když zjistili, že pánev je sice v pořádku a nebyla zraněna, ale část jeho penisu se proměnila v kost. Když šílenou diagnózu řekli muži, zděsil se a vzal nohy na ramena. Než mu stihli lékaři poradit nebo pomoci, ze špitálu zmizel. Jeho další osud je tedy neznámý.

„Tento stav je velmi vzácný,“ uvedl ve své zprávě doktor Georges El Hasbani. „Osifikace penisu zůstává relativně vzácným postižením, které bylo zdokumentováno v méně než 40 případech,“ dodal. Podle birminghamského lékaře Richarda Vineyho jde o jeden z případů Peyronieovy nemoci.

Pane, máte křivé péro

Při ní se část měkké tkáně z penisu změní kvůli kalcifikaci v tvrdou a penis tak deformuje. Laicky řečeno se z údu stane “křivé péro“. Neznamená to tedy, že by byl celý pohlavní orgán tvrdý jako kámen, ale že jeho ztvrdlá část zapříčiňuje jeho nežádoucí zakřivení.

Rentgen muže, který ukazuje zkamenělost údu.
Autor: Urology Case Reports