Jaký může mít žena důvod, aby celému národu odhalila intimní místa svého těla?

"Víte, pro objektiv jsem se svlékla naposledy po revoluci. Pak jsem roky dřela, odehrála sto padesát koncertů za rok, pracovala pro nadaci, natočila spoustu písniček a ta odezva byla taková normální. Pak mě jednou vyfotili na dovolené na pláži v plavkách, a to byl šrumec...“ vysvětluje Heidi.

Fotogalerie
2 fotografie

Po této fotografii z dovolené se totiž na internetu strhla taková diskuse, že ji to samotnou překvapilo. Do toho se shodou okolností ozval fotograf Jakub Ludvík, že by ji chtěl pozvat do ateliéru, a tak se po jistém váhání rozhodla. Co na sebe? Nic! Původně si Heidi myslela, že půjde o běžné fotografování, a až když si s Ludvíkem domlouvali termín, ptala se ho, co si má vzít na sebe. „Vůbec nic!“ odpověděl a připravil jí tak velké překvapení.

„Chvíli jsem se rozpakovala, ale pak jsem si řekla, že to snad nebude katastrofa. Samozřejmě jsme museli tu a tam maskovat stařecké skvrny na rukou a zásahy zemské přitažlivosti, ale nakonec se povedlo,“ směje se zpěvačka.

Fotograf prý ani nemusel použít program na úpravu fotek, aby ji vylepšoval. Také černobílá fotografie celkovému dojmu pomohla. V ateliéru prý byla pohoda, zvlášť proto, že fotograf si přál, aby se Heidi smála. Nejdřív s tím měla problém, když se nahá měla smát, ale nakonec to šlo. Nahota není nutná Na rozdíl od lidí, kteří se třeba i doma producírují nazí, Heidi nahotu nevyhledává.

Na plážích se maximálně sluní »nahoře bez« a doma spí nahá jen v největších vedrech. „Říkám si, že tohle focení už bylo předposlední, ještě jsem jednu fotku slíbila Jakubovi Ludvíkovi. Jenže moje heslo je zároveň nikdy neříkej nikdy, tak uvidíme...“ konstatuje nestárnoucí zpěvačka, která se může pochlubit nahými snímky i z roku 1990, kdy ji zvěčnil slavný brněnský fotograf Jeff Kratochvil pro pánský časopis Lucky Boy.