Podle australského mobilního operátora až pětadvacet procent případů podvádění praskne tak, že nevěrníci pošlou smsku určenou milence či milenci svému partnerovi či partnerce.

Australský mobilní operátor Telstra tvrdí, že velmi podezřelé je už i to, když si partner začne brát mobil do sprchy či volá tajně z míst, kde není jeho protějšek. A ve většině těchto případů se jedná o skrývání nevěry, která praskne později smskou.

„Není žádným překvapením, že podvodníci mohou být často přichyceni při činu textovkami, kdy většina komunikace mezi milenci probíhá právě prostřednictvím smsek, protože odpovídání na telefonní hovory zvyšuje podezření u partnera,“ uvedl odborník na průzkum trhu Mark McCrindle.

Jenže telefonní hovory jsou mnohem diskrétnější než smsky, protože po nich nezůstávají žádné stopy. Je to, jako by s každým položením hovoru byl spálen milostný dopis. A jedinou šancí, jak se vyhnout prozrazení prostřednictvím sms, je prostě neomylnost v zadávání správného adresáta. Nebo užívání špionážních triků – kódování řeči!