Hned na začátku turnaje v pražské herně Card Casino Prague se Scotty Nguyen utkal ve hře se dvěma dalšími hráči, mezi kterými byl i známý provokatér českého showbyznysu Pavel Novotný. Po navyšování sázek nakonec Scotty ze hry raději vycouval a Novotný tak proti sobě měl jediného soupeře, kterého přehrál a obral o velký počet žetonů. Od světového šampiona v pokeru za to uslyšel slova chvály: „Pěkné dorovnání, baby!“

Redaktor Blesku zkusil poprvé udržet kamennou pokerovou tvář právě proti aktivnímu Novotnému. To se mu povedlo a i s nepříliš silnou karetní kombinací donutil českou celebritu složit karty a tím ukořistit část jeho žetonů.

V další hře se Scotty Nguyen postaral o zábavu. „Teď se na svoje karty nepodívám,“ prohlásil a začal sázet, aniž by věděl, jak silnou drží kombinaci.

Hned při následném rozdání karet se Scotty nečekaně s hrou rozloučil jako sedmý. „Mám dvě královny (rozuměj 2xQ)!“ prohlásil před svou sázkou a vsadil všechny své žetony. Po chvilce váhání ho se dvěma kluky (2xJ) dorovnal zástupce serveru pokerman. cz Jaroslav Vajgl. Dva kluci by proti dvěma dámám měli minimální šanci na výhru. Jenže Scotty Nguyen s úsměvem otočil mnohem slabší kombinaci dvojku a dámu a prohlásil: „Vidíš? Dvě a královny!“

Vajgl pak ze zářezu světového šampiona neskrýval radost. „Tak a teď mám co vyprávět dětem,“ řekl.

Blesk sice vydržel ve hře déle než Nguyen. Nakonec ale vypadl nedlouho po něm na pátém místě. Vítězem se stal Jaroslav Popela ze serveru poker-hra.cz.

Fotogalerie
6 fotografií