1) Náruživějším typům doporučujeme ještě před příchodem na veřejnost krátkou preventivní přípravu, ke které postačí časopis a klidný koutek.

2) Nikdo nevidí, že ho máte jako kládu, když si lehnete na břicho nebo si sednete s předklonem. Každý si hledí svého, nezajímáte vůbec nikoho, natož tu, kvůli které jste se vzrušil. Přesto se tvařte nenápadně, nezůčastněně. Je dobré si tento výraz vyzkoušet před zrcadlem už doma.

3) Ihned po příchodu na koupaliště si rychle vyberte nějakou hodně ošklivou tlustou ženu (každé má aspoň jednu) a až se zaseknete pohledem na nějaké krasavici, švekněte to na tlustoprdku.

4) Nezapomeňte si knihu nebo časopis. Pohodlně však postačí u ručník.

5) Připravte si v duchu téma, na které budete myslet, až se vzrušíte. Vhodné je takové, které vás zaručeně naštve (politika, kolega v práci). Nesmíte myslet na to, že nesmíte myslet na to, že jste vrušen!

6) Ženy si prohlédněte z vody, která  je chladnější než vzduch a navíc diskrétnější. Ve vodě jste s svým pánem. To si klidně vezměte i dalekohled nebo fotoaparát.

7) Po návratu z koupaliště si své postřehy zaznamenejte do deníčku. Příště vám to umožní podívat se na opalující se kočičky s literárním odstupem.

Vodě zdar, Max Hoffmann