Peter vážil téměř dvě stě kilogramů a každý den zkonzumoval neuvěřitelných čtyřiadvacet tisíc kalorií. Přitom průměrnému dospělému muži stačí pouhých 2 500 kalorií. Že musí dramaticky zhubnout, si uvědomil bohužel až po mrtvici.

Jídla z rychlého občerstvení a alkoholu se dokázal vzdát hned. Jeho mlsný jazýček ale toužil po dortech, zmrzlině a mléčných koktejlech. Pokaždé, když začal ztrácet vůli, odměnil se netradičním hubnoucím nástrojem – tmavou čokoládou, aby uspokojil svoji touhu po sladkém.

Peterův jídelníček
Jídelníček než začal hubnout
4 palačinky s javorovým sirupem
4 francouzské tousty s javorovým sirupem
Sendvič s masem, sýrem, cibulí a pepřem
12 kuřecích křídel buffalo
Bochan plísňového sýra
Velká mísa humrové polévky
Velká mísa polévky z mořských plodů
2 dvojité cheesburgery se slaninou
2 kuřecí burgery
4 velké hranolky
Sendvič s uzeninou
Velká zmrzlina s polevou
Velká porce těstovin s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou
Velká salámová pizza
6 krajíců česnekového chleba
2 banány v rumu a hnědém cukru
Vanilková zmrzlina Häagen Dazs
2 litry koly
2 velké čokoládové mléčné koktejly
1 pivo

Dieta s čokoládou
Mísa pšeničných lupínků s borůvkami, banánem a jablkem
Avokádo, kuřecí prsa, hrnek hnědé rýže, hrnek sladkých brambor
Houbová omeleta, okurkový a rajčatový salát
4 litry vody
6 tabulek čokolády

Na posezení snědl cokoliv

V kombinaci s nekompromisním cvičebním programem začal brzy hubnout. Pouhý měsíc poté, co opustil nemocnici, ztratil přes dvacet kilo. Kamarádi ho skoro nepoznali. Peter se ale rozhodl pokračovat. „Lidi si mě vždycky pamatovali jako toho kluka, co dokáže sníst cokoliv. Na střední jsem se vsadil, že dokážu sníst 77 buffalo kuřecích křídel. 77 bylo číslo mého fotbalového dresu. Dokázal jsem to za deset minut a pořád jsem měl hlad,“ přiznává Peter. To se stalo krátce před tím, než začal rychle tloustnout. „Byl jsem díky tomu populární, bylo mi to jedno,“ dodává. Pak ale přišly zdravotní problémy.

Peter vyčistil skříně. Vzdát se oblíbených dobrot a denně makat v posilovně pod dohledem osobního trenéra nebyla hračka, ale díky odhodlání, pevné vůli a podpoře kamarádů se mu nakonec podařilo téměř nemožné.

300 tisíc za 45 kilo

„Tři moji nejbližší kamarádi byli nadšení z toho, jak jsem zhubl během jednoho měsíce a řekli, že když shodím dalších 45 kilo za pět měsíců, dají mi 15 tisíc dolarů (téměř 300 tisíc korun). Nemysleli si, že to zvládnu, ale já se rozhodl, že jim dokážu, jak moc se mýlí.“ Opravdu to dokázal a kamarádi museli hodně odlehčit svým peněženkám. Část peněz použil na odstranění obrovských vaků kůže, které dříve vyplňoval tuk.

Čokoládová dieta mu zachránila život. „Nikdy bych to bez čokolády nedokázal,“ přiznává. Peter doufá, že jeho příběh pomůže zachránit i další lidi před katastrofou. „Když jsem to zvládl já, zvládne to každý,“ dodává.