Možná je to proto, že lidé rádi mluví o něčem, co jsme si za století překonverovali na jakési tabu.

Abychom očistili své poskvrněné hrudě, existuje ještě jeden faktor, proč máme tolik variací pojmenování ženských prsou. My je střežíme, ochraňujeme, vážíme si jich a různorodostí používaných termínů se jim vlastně snažíme vzdát jakýsi "hold".

Lidé jsou jediní primáti, u kterých mají mléčné žlázy nafouknutý obal, ať už víc nebo méně. Od té doby, co se ženy zahalují a nevystavují světu příznaky své ovulace, zůstává mužům jediný způsob výběru samičky . druhotné sexuální znaky, podle kterých vyhodnucujeme samiččinu plodnost. Nejedna studie už ukázala, že prsa jsou hlavním místem ženského těla, kterého si muž všimne na první pohled.

1. Ženy se silikony více inklinují k sebevraždě

Patnáctiletá studie, kterou vedla Laval University v kanadském Quebecu zjistila, že ženy s implantáty v prsích páchají sebebevraždu o 73 procent častěji než ty bez silikonů.

Samozřejmě, že implantáty samotné sebevražednou tendenci nevyvolávají. Příčinou je psychycká nevyrovnanost, nedůvěra v sebe sama a podobně. Ženy po možnosti implantátu často sahají kvůli pošlapanému egu z důvodu malých prsou. Naneštěstí pro ty tyto ženy ukázala další studie z nemocnice Children’s Hospital ve Philadelphii, že lidem trpícím z nedokonalosti vlastního těla podobné operace téměř nepomůžou. Budou totiž stále nespojení.

2. Některé ženy dokáží dosáhnout orgasmu prostřednictvím stimulace prsou

Tuto myšlenku poprvé vyslovili Marshall Miller a Dorian Solot, dva vysoce uznávaní zahraniční sexuologové. Jejich výzkumy ukázali, že přibližně 1% žen dokáže dosáhnout orgasmu jen díky vzrušení pocházejícímu ze stimulace prsou.

Pro dobro celého lidstva by měly tyto úžasné ženy vystoupit z řady a dát o sobě vědět.

3. Posedlost prsy je skutečná psychická dysfunkce

Asociace amerických psychiatrů tuto poruchu vyhlásila za oficiální chorobu.

Američané. Národ s největším počtem plastických operací prsou. No bodejď by jimi nebyli posedlí. V Čechách ani na Slovensku se tato choroba zatím nevyskytuje ve velkém nebo vůbec. Myslíme, že tak trochu posednutý prsy je každý muž.

4. Podle statistik je to levé větší

Američti výzkumnící si vzali "na paškál" vzorek více než 600 žen. U žen se prsa vyvíjejí v průběhy puberty a vzhledem k hormonálním změnám v jejich těle se stává, že jedno prso nabere nepatrně větší rozměr. A statisticky je to to, které visí nalevo.

Samozřejmě, že na světě neexistuje takový pár prsou, který by byl totálně symetrický - jsou jen taková, která se zdají více či méně stejná.

5. Muži mohou také kojit

Ano pánové, skutečně existuje něco, jako mužská laktace.

Dobrá zpráva je, že laktace u mužíse vyskytuje neobyčejně zřídka. Když se totiž u mužů objeví tento zajímavý problém, má ho na svědomí hormonální porucha, která vytváří mléko. O co vlastně jde, jde vcelku jednoduché: muži mají v oblasti prsou stejné žlázy jako ženy a když některé procedury při léčbě rakoviny vyžadují estrogen. U ošetřovaných mužů se proto může objevit výskyt mléka.