Inzerátům, ve kterých je nabízeno bydlení za sex, se podrobně věnuje server tyden.cz, který si posvítil zejména na servery spolubydlící.cz, espolubydleni.cz a annonce.cz.

Typickým případem takového inzerátu je podle serveru nabídka jistého Honzy: "Přenechám za 1 Kč k užívání malý, volný byt mladé, submisivní slečně, za nezávazný milenecký vztah. Ženatý, 38/185, sportovní postavy. Prosím foto."

Provozovatelé stránek dávají od nabídek spolubydlení za sexuální služby ruce pryč. "Víme o tom, že se občas takový inzerát objeví," řekl serveru tyden.cz René Benda, správce spolubydlici.cz. Pokud na něj narazí, většinou ho smažou. Ale také ihned dodávají, že neručí za obsah inzerce.

Sex bez citové investice

Podle policie (pokud se žena ke všemu rozhodne dobrovolně) o nic protizákonného nejde.

"Pokud není v nájemní smlouvě uvedeno, že byt je pronajímán za sexuální služby, neděje se nic protizákonného," řekl serveru tyden.cz také právník Josef Novotný.

Psycholožka Ivana Mikolášová o mužích, které tyto inzeráty podávají říká: "Je to pro ně levnější, než chodit za prostitutkami, navíc si takzvaně neušpiní ruce. Je to velmi podobné tradičnímu vydržování milenky, jen tam nejsou už vůbec žádné city. Je to pro ně výhodná citová i finanční investice."

Vybrala jsem si to sama

Dívky, které se na takový inzerát nechají zlákat, nesmí být rozhodně stydlivky.

Třeba sedmadvacetiletá obchodní manažerka Irena si soužití, kdy činži nahrazuje sex, naopak chválí. Odpověděla na inzerát "Hezké bydlení za hezké chvíle," a nastěhovala se ke čtyřicetiletému Mirkovi.

"Napřed to bylo divné, spát s někým, ke komu nic necítím, ale časem jsem si ho velmi oblíbila. Vybrala jsem si to a i když se tím nijak nechlubím, nevidím ve své volbě nic pohoršujícího," řekla Irena serveru tyden.cz.


Jak takové inzeráty vypadají?

Zdarma pronajmu zařízený pokoj v Praze mladé slečně za občasný sex. Jsem štíhlý, 179cm, 29let. V případě zájmu pošli fotku nebo svůj popis.

Nabízím zdarma bydlení a sebe jako partnera, ženě nebo mamince, která by chtěla žít v domě na okraji Prahy 5 a na víkendy můžeme jezdit do Jižních Čech.


Jaký na to máte názor vy? Spali byste s někým kvůli podnájmu. Diskutujte, zajímá nás váš pohled na věc!