Poradíme vám, co taková práce obnáší a jakou cestou se k ní můžete dostat!

Předsudky kolem nahoty padají stejně rychle k zemi jako spodní prádlo. Proč ze sebe dřít kůži na brigádě v hypermarketu, když za deset minut můžete mít ty samé peníze, co jinde za několik dní? Nepočítejte však s procházkou růžovým sadem, práce tzv. 'u tyče' stojí mnoho námahy.

Fotogalerie
3 fotografie

Co 'striptýz' znamená?
Rozhodně se nejedná o pouhé svlékání. Profesionální tanečníci nepředvádí jen své tělo, ale také pohyby, které musí být perfektně v rytmu. Kromě klasických vystoupení na diskotékách, kde jsou tanečnice a tanečníci placeni za celý večer, existují ještě různá několikaminutová vystoupení na různých akcích.

Vystoupení jsou různá, předvádějící může přijít v kostýmu, může být sám, či s partnerem, při show může být ve fyzickém kontaktu se zákazníkem či nikoliv.

Jak akce probíhá?
Blesk se spojil s agenturou Fox, která působí na celé Moravě. Její majitel uvádí: "Klient si může předvádějící vybrat podle fotek na internetu. Většinou jezdí účinkující na akce sami, někdy je doprovázím já nebo řidič. Nikdy se nám nestalo, že by byla zaměstnankyně napadená, většinou se ji snaží zákazníci jen pozvat na skleničku." Průběh večera je tedy jasný, striptér nebo striptérka dorazí na místo v čase, který si zákazník určí a předvede to, na čem se předem domluví. Hudbu i choreografii si vybírá sám. Obvykle hned po vystoupení odjíždí pryč, někdy za jiným vystoupením.

Uživíte se?
Obvykle mají účinkující za jedno 8 až 10minutové vystoupení v rozmezí 1500 - 3000 Kč. Obecně platí, že za pánský striptýz se platí o pár stovek více. I v něm však existují rozdíly, zda se striptér odhalí úplně, či zda se jedná o tzv. 'americký striptýz ', ve kterém si ponechá prádlo na nejintimnějších partiích. Většina striptérů bere tuto práci spíše jako 'vedlejšák'.

Blesk hovořil se slečnou, která se profesi věnuje už osm let, Sonjou Chicconi. "Obvykle mám kolem patnácti představení za měsíc, ale liší se to. Pracuji totiž i jako fotomodelka, mám tedy práce dost."

Výhody
Agentury obvykle zaměstnávají své pracovníky na dohodu, drtivá většina si prací striptéra jen přivydělává, volno si tedy může naplánovat, jak chce.

Nevýhody
Čím atraktivnější, tím lepší ohlasy u zákazníků. Pokud se tedy rozhodnete pro tuto práci, počítejte s tím, že vás to bude i něco stát. Jak sama Sonja říká, měsíčně do sebe investuje kolem 20 tisíc korun za solárko, nehty, péči o vlasy, tělo, kosmetiku, kostýmy, fitness.

Kolik to bude stát?
Pokud se rozhodnete působit jako profesionál a nejste od přírody vybavená jako bohyně, počítejte s plastikou prsou, prodloužením či barvením vlasů, s manikúrou, solárkem, prodloužením nehtů. Jeden profesionální kostým šitý na míru vás vyjde obvykle na 3 až 5 tisíc korun. Muži musí investovat především energii i peníze v posilovnách.

5 zásad kvalitního striptýzu:
1. Zvolte lechtivé prádlo, na doplňcích nešetřete
2. Nakrémujte se, lesklé tělo je více sexy
3. Vyberte hudbu, která je dráždivá
4. Po celou dobu tance udržujte s klientem oční kontakt
5. Při kontaktním striptýzu zákazníkovi dovolte, aby na vás sahal

Účet tanečnice:
Vlasy:
Prodloužení: cca 20 000 Kč
Kadeřník: 1250 Kč
Nehty:
Gelové: 750 Kč
Solárium:
8 návštěv po 10 min.: 1280 Kč
Fitness + sauna:
Permanentka: 1200 Kč
Kosmetika:
Intenzivní kúra: 500 Kč
Masáž:
Regenerační masáž celého těla: 1500 Kč
Prsa:
Silikonové implantáty: 70 000 Kč
Celkem: 97 980 Kč