Je to doba, která svědčí nezávazným flirtům, ze kterých se ale může stát třeba právě ta první a nezapomenutelná láska. Poslední rady, které vám dnes dáme se budou týkat toho, čemu se při lovu vyhnout. A jinak již jen hodně štěstí!


PROLHANÉ TĚLO SE PROZRADÍ!

• Vyhýbá-li se váš protějšek pohledu do očí, je to totéž, jako by měl na čele napsáno: Faleš!

• Když lže dítě, má tendenci zakrývat si ústa rukou. V dospělosti se člověk tento podvědomý pohyb naučí omezovat, ale často ho jen nasměruje jinam – poškrábe se třeba na nose. Při lži se také častěji koušeme do rtů.

• Nejlépe lživé tělo poznáme při pozorném sledování z větší blízkosti, kdy jsou zřejmé i malé signály, které se kontrolují jen velmi obtížně: zvednutí obočí, cukání koutků úst, zužující se zorničky apod.

Při upřímném úsměvu se musí smát celý obličejMezi erotogenní z
Autor: scom

Při upřímném úsměvu se musí smát celý obličej

• Pokud s objektem svého zájmu hovoříte v sedě a on má kotník jedné nohy položený na koleně druhé a loket opřený o koleno, dává tělem nechtěně najevo, že je připraven k útoku. Konverzaci s vámi bere za příliš bojovou a evidentně se chystá vyrazit do protiútoku.

• Jedním z nejlepších signálů nezájmu jsou ruce založené před tělem. Dobrým trikem pro odstranění tohoto odmítavého gesta je podat druhému něco do ruky. Otevře-li náruč, pootevře vám i svoji mysl.

• Naučte se odlišovat skutečný úsměv od předstíraného. Falešný poznáte podle toho, že se při něm pohybují pouze rty, zbytek obličeje není nijak zapojen. Opravdový úsměv vyvolává změnu v celém obličeji.


KOČIČÍ ZÁKON FLIRTU

• Podle odborníků jsou zadané ženy z biologické podstaty věrnější než muži. Mají-li sexuálního partnera, nejsou již schopny dostatečně vnímat atraktivitu ostatních mužů. Takové ženy pak příliš nevyhledávají oční kontakt, jejich pohyby jsou pomalejší, rozvážnější, a ne tolik svádivé.

• Někteří flirtéři a koketky se již vypracovali do takového stadia, že prostě jen sbírají skalpy. Sebevědomí z těchto "profesionálů" přímo vyzařuje – stojí vždy zpříma, znají dobře své přednosti a umějí je patřičně prodat. Konverzace s nimi bude zprvu zajímavá, ale vy se brzy ocitnete v roli lovené zvěře, a to už není taková zábava.

• Sami nikdy hned nedávejte najevo, že jste k mání. Základním pravidlem dobrého flirtu je udržovat správnou míru mezi otevřeností a mlžením, říká se tomu kočičí zákon. Kočka bude vždy lapat po provázku, se kterým ji uhýbáte. Jakmile ho ale chytne, přestane ji po chvíli zajímat.

• Nesnažte se zbytečně ohromovat. Váš protějšek by si mohl myslet, že je to vaše standardní vystupování a začne couvat.

• Nesnažte se ani vymýšlet nějaká výjimečná témata k hovoru. Spousta amatérů si myslí, že předvést se v nejlepším světle musí znamenat přijít s něčím extra, a ono přitom stačí jen tak si hezky povídat.


TOHLE NIKDY NEDĚLEJTE!

• Na schůzce neberte do ruky věci, které patří druhému, pokud vám je sám nenabídne. I taková maličkost, jako mrknutí na mobil, abyste zjistili čas, dokáže vyvolat obrannou reakci. Protějšek vás bude považovat za hulváta a přestane se s vámi cítit dobře. Pravidlo zní – dokud vám partner sám své věci nenabídne, nesahat!

• Nikdy nezapomínejte, že v podroušeném stavu na sebe prozradíte víc, než si sami budete přát. A většinou ukážete tu stránku své osobnosti, kterou ten druhý rozhodně nebude chtít vidět.

• Dvakrát a dost – tak zní jednoduché pravidlo při volání někomu, s kým jste byli na jedné schůzce a zatím nevíte, jak se bude váš vztah vyvíjet. Když vám napoprvé nezvedne telefon, zkuste to asi tak o hodinu později znovu. Nezvedne-li podruhé, napište další den SMS. Neodpoví-li ani na tuto SMS, nechte to plavat, nevnucujte se. Jiných milých kluků nebo holek je přece všude kolem spousty!

• Místo prvního rande by mělo být co nejméně závazné, abyste mohli případně nenápadně vycouvat. Na první schůzku nechoďte rovnou na večeři, do kina nebo na koncert se stanovenou délkou. Nejlepší je zkusit kombinované rande – pozvěte ji (nebo jeho) například na procházku, a pokud si budete rozumět, navrhněte třeba večeři.

• Dárek na první rande nenoste! Bude to vypadat, že si chcete toho druhého koupit. A tahat s sebou kytku na procházce taky není nejpohodlnější, takže chcete- li dívčinu potěšit, kupte jí (s vtipným komentářem) třeba zmrzlinu.

• Polibek se může na první schůzce stát velice ožehavou záležitostí. Raději netlačte na pilu, se žhavým líbáním počkejte na jindy, ale nenuceným letmým polibkem na rozloučenou nemůžete nic zkazit.