Obyvatelé činžovního domu si stěžovali, že steny, kvílení a výkřiky manželů dokázaly přehlušit i naplno puštěný televizor. Přestože se Steve a Caroline Cartwrightovi bránili, že mají právo provozovat sex podle své libosti, soud dal za pravdu stěžovatelům a pár odešel ze soudní síně s pokutou.

Nestěžovali si totiž jen sousedé, ale i vyděšený listonoš a dokonce i matka, která v době milostného řádění Cartwrightových vedla po chodníku kolem dítě do školy.

Osmačtyřicetiletá Caroline Cartwright se u soudu v Newcastlu proti obvinění z obtěžování hlukem bránila tím, že žalobci se snaží omezit její lidská práva. Obyvatelé domu ale poukazovali na to, že hlučný sex Cartwrightových začíná o půlnoci a trvá dvě až tři hodiny. Svědkyně Rachel O'Connor uvedla, že sex Cartwrightových působí "značně nepřirozeně" a "přehnaně": "Vydávali zvuky, jako by oba měli velké bolesti." Jiná svědkyně uvedla, že Caroline "ryčela, jako by byla vražděná".

Obžalovaná se bránila tím, že své vzdechy nedokáže kontrolovat. Zkoušela prý dokonce dávat si na obličej polštář, aby nikoho nerušila, pak ale zas nemohla dýchat. V důsledku stresu ze stížností pak začala pít alkohol, uvedla.

Soud ale došel k závěru, že práva každého končí tam, kde začínají práva těch druhých, a obhajobu Cartwrightových neuznal. Výše udělené pokuty nebyla oznámena.