Doktor Zvíře: Podle mě je to z čisté závisti. Muž je tehdy většinou veselý, vysmátý a s vyvětranou hlavou (někdy až moc) a svět je pro něj jako cukrátko. Strávil pěkný večer s lidmi, kteří ho mají rádi, plný vtipů o ženách a zajímavých debat o politice, s číšnicí v krátké sukýnce a s nevyužitou erekcí.

A žena? Ta strávila nudný večer u telenovely, která neskončí podle jejích představ, protože Antonio se nakonec vrátil k té důře Fernandě a té k té sympatické Julietě, která se líbila a Frederikovi a tomu sympatickému pošťákovi Vincenzovi.

Než si jde naštvaná lehnout, několikrát muži zavolá a ten to samozřejmě nebere, protože právě pije panáky a dobře se baví. Když se pak vrátí domů zpitý jak zákon káže, ženě se nahrne krev do hlavy a ta se změní v kalkulačku: Vždyť on vlastně prochlastal mojí novou potenciální kabelku! Tak to je rovnou na zabití a ne na pouhé fyzické násilí za použití předmětů denní potřeby.

Na závěr námět k zamyšlení: Muž strávil večer podle svých představ. Žena ho za to fyzicky napadne (facky, rány pěstí) a svoje násilnictví schovává za takzvanou morálku, jejíž pravidla určuje ona.

Posílejte své otázky na adresu: online@blesk.cz