„Jsem to ale čtverák!“ zvolal rtuťovitý Ludvík a vyskočil. Nad zemí zakmital nohama, jak to viděl ve filmech s Chaplinem. V ruce držel zbraň. Její hlaveň byla ještě horká.

Pod Ludvíkem chroptěl 31letý číšník, který původně přijel koupit do sklepa domu v Rudné u Prahy nějaké zbraně.

Zbraň

Soudní znalci u pětinásobného vraha Ludvíka Černého zjistili duševní poruchu, ale ne tak vážnou, aby nebyl za své činy odpovědný.

Realitu vnímal podle všeho jako film, v němž je hercem. Nikdy necítil lítost.

Tři z obětí střelil Ludvík Černý revolverem značky Frommer, kterému říkal "Moje malá". Střílel zezadu, buď v autě, nebo ve sklepě.

Kat

Za komunistů byl Černý poměrně úspěšný vekslák, ale nikdy nepatřil mezi elitu. Vždycky vypadal spíš jako kluk a vypadá tak dosud, když si odpykává doživotní trest ve Valdicích.

V gangu, který proslul po názvem Orličtí vrazi, měl Ludvík Černý funkci „kata“. Akce plánoval jeho šéf a také bývalý vekslák Karel Kopáč, střílel ale vždy Ludvík Černý.

První vraždu spáchal v roce 1991 ze zadního sedadla bílého favorita, kdy jedním výstřelem zabil svou první oběť. Rukou kata zemřel vekslák, který se paradoxně jmenoval Katovský.

Tehdy zřejmě Černý zjistil jak snadné je být čtverákem.

Sado - maso

Gang postupně zlikvidoval pět lidí, včetně matky jednoho z jeho členů: majitelku sadomasochistického salonu, které explodoval balík v ruce.

Šestá oběť unikla smrti jen o vlásek, když Černému ve sklepě domu v Rudné selhala „Jeho malá.“ Na další vraždu už si vzal pro jistotu samopal.

Role Černého v gangu byla taková, že udělal, co mu řekli a netajil se tím, že ho to baví. Nakládání mrtvol v sudech do louhu byl jeho nápad.

Žvanil

Kdo ví, kolik by gang zabil lidí, kdyby Černý nezačal žvanit. Zcela bez zábran se chlubil po barech, že zastřelil několik lidí, které pak s kumpány naložili do sudu a hodili do Orlické přehrady.

Když Černého v roce 1995 zatýkali, právě se mu narodil syn Daniel. Černý měl dobrou práci ve firmě Mercedes – Benz.

K vraždám se nikdy nepřiznal a dodnes tvrdil, že je nevinnen. Doživotí dostal v roce 1997.

Kajínek

Černého manželka Marie na sebe upoutala pozornost ještě jednou. V roce 2000 se v jejím bytě skrýval před policií Černého kamarád Jiří Kajínek, vězeň na útěku. Černý byl v tu dobu už pět let v base.

Kajínka zatkla policie přímo v Černého bytě takřka v přímém přenosu. Marie Černá vyvázla bez trestu, přestože se nezdá příliš pravděpodobné, že by o vraždách svého muž nevěděla.

I v případě Jiřího Kájínka se jí podařilo policii přesvědčit, že byla obětí, ne spolupachatelkou.