Myslel si, že umírá. Bral proti bolesti morfium, které mu měnilo vnímání. Stálé vyšší dávky léku z něj udělaly vraždící monstrum.

První vraždu spáchal Roman Postl v roce 1998. V baru Černý orel v Chomutově zastřelil svého soka (+17) v lásce. Před vraždou se poprali. Když bylo jasné, že Postl nevyhraje, protože jeho soupeř ovládá bojová umění, vyprázdnil do něj zásobník.

Po střelbě Postl zvedl ruce nad hlavu jako že vyhrál.

Fotogalerie
13 fotografií

Halucinace

V té době už bral morfium. Nemoc u něj propukla krátce poté, co zemřela na začátku 90. let jeho sestra na rakovinu.

„Měl halucinace, jednou viděl duchy, jindy v autě panikařil, že se proti němu řítí letadlo,“ vypověděl jeden z jeho známých.

Při zatýkání u Postla doma policie našla tlumič, půl kila semtexu a dálkově ovládaný výbušný systém. Co měl Postl se semtexem za lubem se nikdy nezjistilo.

Ve vězení se Postl choval vzorně. Odborníci u něj shledali pevné odhodlání žít počestným životem. Trest 13 let žaláře mu byl zkrácen o třetinu.

Lom

Po propuštění na svobodu si Postl našel práci v lakýrnické firmě a pár týdnů to vypadalo, že se opravdu „polepšil“.

Dne 1. září 2008 s komplicem předstírali poruchu auta. Přepadli náhodného řidiče, který jim chtěl pomoci a zastřelil ho. Mrtvolu naložili do kufru a odjeli z místa činu s tím, že se nějak zbaví oběti i auta.

„Cestou se před námi objevilo policejní auto. Postl šlápl na plyn a když jsme policejné vůz předjížděli, ještě jim zamával,“ vypověděl později Postlův komplic. Auto pak hodili do zatopeného lomu, tělo do řeky.

Boty

Hned následujícího dne zastřelil Postl na benzínové pumpě mladého reprezentanta v kulturistice, který tu pracoval na brigádě. Ukradl něco peněz a podle některých zdojů vzal Postl zavražděnému boty.

Ještě téhož dne vtrhl do chomutovského kasina Las Vegas, zastřelil vietnamského barmana a podnik podpálil. Na útěku jeho výstřel jen o vlásek minul hlavu muže z domu.

Dopadení

Policisté Postla zastihli na pozadí hořícího kasina. Vrah mířil střídavě na jedno a na druhého, uhýbal a přitom volal: „Střelte mě do hlavy!“

Při přestřelce zabil jednoho z policistů, jehož manželka byla v sedmém měsíci těhotenství. Postl byl vážně raněn do břicha a nohou.

V nemocnici se po odoperování ledviny a části střev krátce probral. Mluvil zmateně, ale stačil se přiznat k vraždám.