Podle Amise, který studuje historické materiály pro svou druhou knihu o nacizmu, byl Adolf Hitler posedlý hygienou. Ani při sexu se Evy Braunové nedotýkal, nikdy před ni nesundaval šaty a udržoval si odstup na délku paží.

"Představuji si to tak, že si vyplnil spodní prádlo čistými ubrousky a potom ho Eva Braunová vzrušila na bezpečnou vzdálenost. Zvedla sukni, Hitler vyvrcholil a to bylo všechno," říkal Amis na Cheltenhamském festivalu literatury. Stejný vztah měl údajně vůdce i se svou neteří Angelou 'Geli' Raubalovou.

Amis je přesvědčený, že po studiu historických pramenů Hitlera velmi dobře zná. "K Hitlerově sexualitě existují tři teorie. Jednou z nich je, že byl normální. To můžeme ale myslím hned vyloučit. Viděli jste někdy Evu Braunovou jak si vychutnává post koitální cigaretu? Dokážete si představit Hitlera při předehře? Jako něžného a energického milence? Ne, to si představit nedokážete, že? Zbylé dvě teorie jsou, že byl Hitler asexuální nebo perverzní," vysvětlil.

Historici, kteří zastávají teorii, že byl Hitler perverzní, většinou hovoří téměř o všech zvrhlostech, které souvisí s vylučováním. To však Amis také zpochybňuje. "V historických materiálech není ani stopy po jeho sexualitě. Kromě toho, že nikdy nesundaval svoje šaty, a to ani před lékaři, a byl posedlý čistotou. To jsou alespoň pro mě jasné znaky asexuality," dodal na závěr.