Přesvědčivě lidští roboti budou již brzy součástí našich životů. Na výrobě skutečně reálných humanoidů vynálezci pracují již léta a zdá se, že výsledky jsou na dosah. Mají nahradit lidi na pracovních postech, kde nikdo z nás pracovat nechce – jako obsluha ve fastfoodu nebo recepční levných hostelů.

Futurolog Dr. Ian Pearson si ale myslí, že pro roboty budeme mít mnohem pikantnější úkoly než postávání za pultíkem. Už do roku 2030 ovládnou roboti sex – mnoho lidí si ho bude užívat pomocí brýlí na virtuální realitu (k těm asi přibude i další náčiní).

Dr. Pearson uvedl, že v budoucnosti se kvůli vývoji techniky a konkrétně právě humanoidů oddělí láska a sex, tak jak na ně nahlížíme dnes. Do roku 2050 bude sex s robotem oblíbenější než s jiným člověkem.

Roboti budou podle Pearsona totiž kompletně variabilní, což rozhodně přispěje k jejich popularitě. Kromě robotů se ale budou vyvíjet i sexuální pomůcky, které dokáží propojit lidi, kteří jsou vzdálení desítky i stovky kilometrů.

„Jen dotekem tlačítka budete někomu moci přivodit orgasmus,“ tvrdí Pearson. „Sex bude jednodušší, bezpečnější, častější a bude to větší sranda.“ Pearson také předkládá možnost kontaktních čoček, které vašeho reálného – lidského – partnera dokáží ve vašich očích změnit v někoho jiného. Budoucnost bude pěkně divoká.