Je to zkušenost, kterou asi jen tak nevymažete. Vyvolává totiž spoustu otázek!

"Na jednom večírku jsem se opila a začala se líbat s kamarádkou. Bylo mi všechno jedno, takže jsme skončily v posteli. A to ve vedlejší místnosti seděl můj partner, se kterým chodím rok! Fakt jsem lesba?"

To je zkušenost naší čtenářky Veroniky (20), která nás požádala o pomoc. Co jí radí sexuoložka Táňa Kadeřábková? "Ptáte se, jak na tom jste se sexuální orientací, když doposud byli vaši partneři muži. Měla byste se zamyslet, jak vám do této doby vyhovoval vztah s mužem, jak vás uspokojoval sexuálně. To, že jste se rozhodla k takovému kroku – byť s větší dávkou alkoholu v krvi – svědčí o tom, že něco není v pořádku s vaším citovým životem. Nevím, jestli vás to uklidní, ale hodně lidí má sexuální zkušenost s člověkem stejného pohlaví, nebo na možnost takového zážitku alespoň často pomyslí."

 

Jaké jsou důvody zmatku v sexuální orientaci?

Důvodů, pro které vyhledají lidé homosexuální zážitek, může být spousta: experimentování, hledání se, zklamání, touha zkusit něco zakázaného, vyzkoušet něco nového, zpestření, víra, že někdo mého pohlaví lépe pochopí mé potřeby, strach z druhého pohlaví a mnoho dalších.

Ojedinělá lesbická zkušenost ještě neznamená, že jste lesbička nebo k tomu nezadržitelně směřujete. Jen byste třeba měla najít jiného partnera – někoho, kdo by byl v sexu něžnější, vyhověl vašim touhám a choval se k vám s větším pochopením...

 

Jsem na holky

Lékař či psycholog nám může pomoci se v sobě lépe vyznat již pouhým pohovorem. Dalšími možnostmi jsou psychologické testy a tzv. falometrické vyšetření, při němž se hodnotí velikost reakce na sexuální objekty. Vždy se jedná o pomocná vyšetření, která mají přispět ke správnému sebepoznání. Neříkejte to hned ani svému partnerovi, ani rodině.


Výzva pro čtenáře

Nebojíte se otevřeně mluvit o sexu? Za váš příběh a fotku dostanete honorář 1000 Kč!

Ozvěte se na e-mail blesk@blesk.cz nebo zavolejte na 724 249 000