Info pro nezasvěcené

Swingers párty znamená skupinový sex několika párů nebo jednotlivců organizovaný na různých setkáních. Není tedy pravidlem, že by muselo nutně docházet ke střídání partnerů a sexu s někým cizím. Záleží vždy na tom, jak se páry domluví.

Řada lidí tam jde jen proto, aby se mohli milovat se svým partnerem a zároveň se dívat na jiný milenecký pár.

Za účast na swingers párty se platí, většinou se ceny pohybují okolo tisíce korun za osobu. Přístup tam mají pouze samotné ženy nebo páry, ale ne samotní muži. Pouze výjimečně se pořádají extra speciální párty tohoto druhu, kam smějí i samotní muži.

 

Fotogalerie
1 fotografie

Jak to vzniklo

Historie swingers párty má své počátky v dobách druhé světové války. Význam swingers se tehdy údajně používal jako označení pro elitní skupinu pilotů U. S. Airforce. Tito piloti byli natolik bohatí, že si mohli dovolit nechat své manželky bydlet poblíž vojenských základen. Jejich pracovní nasazení v boji je ale psychicky natolik vyčerpávalo, že střídání partnerek či manželek, a později dokonce skupinový sex, se pro ně stal společensky přijatelný.

Vedle celé řady jiných starostí nechtěli řešit ještě partnerské problémy, proto si povolovali navzájem téměř cokoli. Tato "zvyklost" přetrvala až do korejské války, kdy se společnými sexuálními večírky začala zabývat média.

Teprve velká medializace tohoto rádoby skandálu se stala podnětem pro vznik prvních veřejných swingers klubů. V roce 1979 byla dokonce založena asociace swingers klubů, tzv. NASCA, která funguje dodnes. Jejím zakladatelem byl dr. McGinley.

Proč zajít na swingers?

Důvodů, proč lidé na takové akce chodí, je více. Pro stydlivější je to jistá forma adrenalinu a také tak trochu škola proti stydlivosti. Jiní si ve swingers klubech nacházejí nové přátele, relaxují a odreagovávají se. Je to i jistá forma zábavy a trávení volného času.

 

Doporučená pravidla

Vedle všeobecně závazných pravidel fungování swingers klubů, jako jsou poplatky a zákaz vstupu samotným mužům, se doporučuje před návštěvou klubu společně v páru domluvit si i vlastní pravidla. Takováto zábava totiž může partnerský vztah posílit, ale také zcela zlikvidovat.

Před návštěvou:

stanovte, zda se budete milovat pouze spolu, nebo i s cizími partnery

cizí partnery si navzájem schvalujte

neberte si soukromé kontakty domů

zapomeňte na city a nezamilujte se

 

Psycholog hodnotí

Swingers párty má svá pozitiva, ale stejně tak i své stinné stránky. O tom, jak návštěva takovéto akce dokáže ovlivnit vztah a psychiku zúčastněných, hovořil psycholog Vojtěch Benda.

"Na swingers párty můžete jít pouze v případě, že si jste s partnerem nebo partnerkou stoprocentně jisti. Pokud je vztah v troskách a nerozumíte si nebo na sebe abnormálně žárlíte, můžete čekat, že po návštěvě swingers klubu se rovnou rozejdete. Pokud si ale vzájemně důvěřujete a neřešíte ve svém vztahu zrovna žádné závažné problémy nebo jste alespoň dostatečně tolerantní, může být návštěva takovéhoto klubu pro vás dobrou zábavou. Ale v každém případě je třeba počítat také s poměrně vysokým rizikem pohlavně přenosných nemocí. Proto doporučuji návštěvu takovéhoto klubu raději velmi pečlivě zvážit," řekl Benda.