Jenže titul ještě před jejím uvedením na trh v USA proslavily spíše protesty katolíků. Nelíbí se jim zveřejněná pasáž, kde autoři publikace vyzývají k souložení ve zpovědnicích kostelů.

Navíc kniha tvrdí, benefitem soulože ve zpovědnici je fakt, že tím naštvete papeže, který je na většinu obyčejných hříšníků už tak naštvaný. Autoři publikace se protestům katolíků brání, jejich text je prý totiž míněn jako humoristický.

"Je to nechutný materiál a autoři a vydavatelé té knihy by se měli stydět," uvedl mluvčí Newyorské arcidiecéze.

"Ti lidé, kteří by mohli mít sex ve zpovědnici, by mohli mít sex i na hřbitově," zlobil se prezident americké Katolické ligy, skupiny mající velký vliv na řadu předních politiků v USA.

"Tohle je jeden údaj knihy, která obsahuje sto dalších podobně směšných odkazů. Myslíme si, že čtenáři budou rozumět duchu této publikace," reagoval na protesty mluvčí vydavatelství Simon & Schuster.

"Jediný sex, na který se církev nemračí, je manželský, heterosexuální a bez antikoncepce, takže výhodou je, že je papež na vás už stejně pěkně naštvaný. Místo abyste s sebou vláčeli všechny ty smrtelné hříchy celé týdny, než budete moci učinit svou zpověď, proč to nespojit s rychlou a úhlednou schůzkou dva v jednom," píší autoři Marsha Normandyová a Joseph St. James v originále 101 Places to Have Sex Before You Die. Vyjde 4. listopadu v USA, Kanadě a Británii.