Podle íránského lékaře Siny Zarrintana se může muž spolehnout na masturbaci také v nepříznivém počasí, kdy má ucpaný nos. Orgasmus a ejakulace prý totiž spouští v těle fyziologické reakce, které vedou k uvolnění nosu. A to prý účinněji, než mnohé léky s vedlejšími účinky. Sebeukájení je tak nejlepším lékem na ucpané horní cesty dýchací.

Článek doktora Zarrintana z íránské Univerzity Tabriz otiskl vědecký časopis Medical Hypotheses pod názvem: "Ejakulace jako možný lék na ucpání nosu u dospělých mužů."

Zarrintan v něm uvádí: "Ejakulace může být využita jako možný lék na ucpaný nos, protože fáze výronu poskytuje stimulaci sympatiku a následnou vazokonstrikci (stažení cév) a uvolnění nosu. Také refrakční fáze slouží jako rezervoár pro sympatikus a udržuje stav neucpaného nosu po dost dlouhou dobu. Tato metoda nemá navíc nepříjemné vedlejší účinky farmaceutických léků, protože je to fyziologická stimulace sympatického systému těla. Podle tohoto nápadu by mohly pohlavní styk či masturbace pomáhat v případě ucpaného nosu u dospělých mužů. Může to být prováděno čas od času k uvolnění ucpání a pacient si může počet souloží či masturbací upravit podle vážnosti svých symptomů."

Rada doktora Zarrintana je v této fázi roku, kdy nám počasí příliš nepřeje a nosy se začínají hromadně ucpávat, k nezaplacení. Většina léků uvolňujících ucpaný nos totiž není příliš zdravá a má řadu vedlejších účinků. Masturbace neuškodí, naopak prospívá v mnoha ohledech třeba i mužské prostatě.