ONLINE CHAT
Děkuji za odpověď a hned jsem se podíval na ukázku z filmu Příchozí. A už se těším :) Tak nějak by to mohlo vypadat. Zajímalo by mně, jak by se vše na světě změnilo, kdyby se to opravdu stalo. Asi by zrovna člověk neřešil jestli si koupí Ferrari apod věci, ale jestli to přežijeme. Mějte se pěkně (Milan Tomášek)
Foto
Tím se zabývají vědci zcela veřejně a existuje na to i několik teorií od prvního kontaktu přes popis, jak bude vypadat den poté. Tzv. postdetekční skupina má připravit a průběžně aktualizovat postup, který by měl být dodržen v případě zachycení mimozemského signálu.
Myslite si ze existuji (abcd)
Foto
Někde určitě ano. Zda se s nějakou formou mimozemského života setkáme, je podle mě jen otázkou času - možná desítek, snad stovek let.
Je Země banka někoho ve vesmiru ?Tolik druhu života se tu nachazi?!(UDIN)
Foto
To je zajímavá teorie. Ani vědci se neshodnou, kolik druhů živočichů a rostlin na Zemi žije - nejnovější odhady hovoří o cca 8 milionech druhů, jiné uvádějí až 3,2 bilionu včetně bakterií a mikrobů. Takže by to byla pořádná banka života.
Dobry den moc neverim v ufo ale kdyz me bylo 15 let tak sem nad lesem videl velke svetlo a po 15 min zacalo z toho viletavat dalsich 10 svetel malych tak nevim o co slo letali pak se zastavili jako by smerovali k zemi neco po hodine vzletli a leteli do toho velkeho svetla pak je zablesk (Tomáš)
Foto
Podobná pozorování máme i v naší databázi, rozhodně nejste jediný, kdo něco podobného viděl. Pokud byste se chtěl o zážitek podělit, vyplňte prosím náš dotazník: http://www.projektzare.cz/pozorovali-jste-ufo/
zajímalo by mě proč jste ufolog kdyz jste bohužel nic co by se později nepodařilo vysvětlit nějakou přirozenou příčinou.(lili)
Foto
K tomu, abyste byla lékař, přece taky nemusíte prodělat nějakou závažnou chorobu. K záhadám se snažím přistupovat kriticky, ale to neznamená, že žádné nejsou. Naopak. Ukazuje se, že je jich víc než dost, ale díky zkušenostem se jich také spousta daří vysvětlit, což málokdo přijímá. Někdy mám pocit, že bereme lidem iluze, že je pro ně lepší si myslet, že vyfotili mimozemšťany než přijmout fakt, že jde třeba o nějaký odlesk na objektivu.
k cemu slouzi zakladna Dulca (Martin)
Foto
Má jít o základnu v Novém Mexiku u města Dulce, kde se nachází rozsáhlý podzemní komplex. V několika obrovských podzemních podlažích žije a pracuje až 18 tisíc mimozemšťanů, kteří se rodí v jakýchsi líhních. Vše řídí tajná vláda, která provádí pokusy na lidech vč. klonování... Jak vám to zní? Mně jako béčkové přeplácané sci-fi, na které bych se nepodíval ani v televizi. Ale spousta lidí tomu věří.
Myslíte si,že náš vývoj posunula mimozemská civilizace a že i v minulosti zasáhla do našeho vývoje.(Karel)
Foto
Je obecný předpoklad, že život na Zemi mohl vzniknout několikrát a následně být opakovaně zcela zničen, než došel úspěchu. Bylo by zajímavé, kdyby nás někdo "popostrčil", ale zatím pro to chybí důkazy.
Dobrý den když to vemu UFO bylo vždy u klicovich událostech sveta či nikoli a i presto s námi nekomunikují či se nesnaží skodit. A vsak je zrejmne že vyskum tesli a anstajna se pokusili a cestování časem co když jsme ufo mi třeba o 400 či vic nebo min let. Zní to sice hloupé ale co vy na to?(Petr )
Foto
Jedna z teorií tvrdí, že projevy UFO jsou naše návštěvy z budoucnosti. A proč ne? Nepřijde mi to méně pravděpodobné, než jiné obdobné teorie, včetně té o mimozemšťanech.
Dobry deň,piše sa že našu civilizaciu založili mimozemšťania,zaujimalo by ma kto založil ich civililizaciu atď.Aky nazor mate na to vy?(nansen)
Foto
To je zajímavá otázka. Vzhledem k tomu, že o původu vzniku života ve vesmíru se přou i vědci a jde o ne zcela vysvětlenou událost, my ji asi nerozluštíme ve vztahu k nám i případným mimozemšťanům.
Proč je v zájmu světových mocností tajit existenci mimozemské civilizace? Ze strachu, z důvodu výzkumu? Kdo podle Vašeho názoru má skutečné důkazy o existenci ufo? Můžeme se v nebližší době dočkat skutečného důkazu a odtajnění informací?(Tomáš Roučka)
Foto
Když už se pustím do spekulací, tak pokud by docházelo k utajování, byl by k tomu dobrý důvod - využití znalostí a nových technologií, zřejmě vojenských. Pokud budu mluvit o ČR, tak od devadesátých let, kdy evidujeme pozorování UFO, jsme se až na jednu výjimku nesetkali s nějakým zatajováním důkazů apod. Tím jediným případem byl výslech svědků pozorování UFO, kdy první den všichni ochotně vypovídali své zážitky a druhý den po údajné návštěvě pánů v oblecích naopak všichni zarytě mlčeli. Osobně jsem u toho nebyl, ale pro kolegy to prý byla zajímavá zkušenost.
Neverim,ze v celem tom nekonecnu jsme sami.Myslici(nekdy ani to ne).Fotil jase v nemeckem Niedersonthofenu krajinu.Az doma jse si na fotce vsiml neceho na obloze.Na dalsi fotce(na dalsi fotce-par vterin potom uz to neni)Jsem presvedcen,ze letadlo to nebylo.A nejaky prirodni jev take ne.Fotku muzu poslat.(Jarda HURYCH)
Foto
Určitě pošlete, využijte prosím náš formulář, na který jsem už odkazoval v jiné odpovědi. Možná vás ale trochu zklamu - někdy je lepší dobře popsané pozorování od očitého svědka, než málo kvalitní fotka bez dalšího svědectví.
Co skrývá tajemná Area 51(Václav)
Foto
Pravděpodobně vyvíjí technologie, které budeme využívat až za desítky let.
Dobrý den, sledujete také americké scifi filmy? Já např. nedávno viděl Den nezávislosti: Nový útok a pěkné. Jsem fanoušek věho kolem toho a Area 51. Děkuji(Milan Tomášek)
Foto
Jsem velkým fanouškem sci-fi, asi jako většina záhadologů, takže čtu i sleduji. Těším se na nový film Příchozí, který by měl popisovat první kontakt lidstva s mimozemskou civilizací.
ufouni jsou jako buh, kazdy o nich mluvi ale NIKDO JE NEVIDEL a s BOHEM je to stejne, dostl lidi na nej veri ale nikdy ho neviděli. Jak jste na to Vy? dal jste rec s ufouny?(Martin)
Foto
Většina pozorování UFO se dá vysvětlit přirozenou cestou (letadla, lampiony, družice, planety apod.). U několika málo procent případů pozorování neznámých objektů, které se nám nedaří vysvětlit, je samozřejmě možná i mimozemská teorie. Někdy mám pocit, že dříve lidé sváděli vše na bohy, dneska na mimozemšťany.
Dobrý deň nepýtam sa či mimozemšťania existujú ale pýtam sa prečo sa doteraz oficiálne neukázali - čo im v to bráni(Peter)
Foto
Už jsem odpovídal, ale trochu to ještě rozvedu. Jedna z hypotéz se ptá, komu by otevřený kontakt mezi civilizacemi prospěl? Nám, jako té pravděpodobně méně vyspělé civilizaci? To určitě ne. A co by získali mimozemšťané z takového kontaktu? Asi jen zkreslené informace! Když už se pohybujeme takhle daleko u úvahách, tak mnohem lepší informace by o nás získali nepozorovaně, byly by totiž objektivní a ničím neovlivněné. Stejně postupují např. vědci při sledování vzácných zvířat: skrytě je sledují v jejich přirozeném prostředí.
Tak jsou tam nekde venku, nebo nejsou?(Mulder)
Foto
Také bych se to konečně rád dozvěděl, ale asi to bude ještě pár let trvat :-)
Asi pred 20 lety ksem videla za jasne letni noci /asi o pul jedne/ teleso ve tvaru oka duhovych barev. Teleso "stalo" na mieste jen se trochu houpalo nahoru a dolu. Trvalo to asi 2 minuty, pak zmizlo. Sprava byla na druhy den i s videom v televiznich novinach, ze se tomu kdo nahraval tresla ruka. Byl to divak z ces. Budejovic. Videla jsem dobre! Videli to i moje deti, ktere jsem zavolala. Verim tomu, co vy na to?(Helena halfarova)
Foto
Je to zajímavý zážitek, nemám důvod nevěřit. Pokud chcete přispět k vysvětlení, zkuste vyplnit náš dotazník- http://www.projektzare.cz/pozorovali-jste-ufo/. Čím víc svědectví máme, tím častěji se nám záhadě podaří přijít na kloub! Děkuji!
Dobrý den, chci se jenom zeptat co si myslíte o akci Disclosure project za kterým stojí lidi jako Steven Greer a Stanton Friedman, a co si myslíte o tom co nedávno prohlásil John Podesta o svém působení v administrativě kanceláře presidenta US. Děkuji. Přeji hezký den.(Peter)
Foto
Dobrý den, ani jeden se svědků Projektu Odhalení nepředkládá jako důkaz nic jiného, než svá vlastní slova. Pokud někdo tvrdí, že existuje stínová vláda s vlastními vzdušnými silami, vlastním válečným námořnictvem, vlastními fondy a vše se utajuje, tak je u mě blázen - nebo si na tom založil výdělečnou živnost, jako uvedení pánové. To ale nemá s ufologií a záhadami obecně nic společného.
Dobrý den., co nas čeká s touto civilizací na co se máme připravit.?co jsou zač.?prosím o odpověd..děkují..(Irena)
Foto
Dobrý den, už jsem odpovídal v jiné otázce.
Dobry den. Nevim jestli verim na UFO nebo ne, ale jeden zazitek z detsvi mam. Nekdy v zime, bylo mi asi 11 let, jsem se v noci zbudila a koukala z postele v lezi z okna. Najednou jsem uvidela 4 velke kulate svetla, serazene jakoby do ctverce. Divala jsem se na to snad par sekund, pak jsem vstala a chtela otevrit okno. V tom momente to zmizlo. Jeste vim, ze v tu noc nesvitil mesic nabo aspon ho nebylo z pokojicku videt...takze nejaka reflexe v okne je vyloucena. A ja pohybovala hlavou smerem k oknu bliz a bliz... V blizkosti nestala zadna laterna ani jine svetelne moznosti. Bydleli jsme v patem patre a smerem nahoru nebyla moznost videt zadne normalni svetla... Samozrejme mi to nikdo neveril ale ja na to nemuzu zapomenout. Je znamo, ze se nekde v okoli Ostravy nekdy neco videlo?? Nebo co to tedy mohlo byt??? Dlouhou dobu po tom jsem se tim smerem nahoru divala, ale nikdy vice nic nevidela...(Pajato73)
Foto
Dobrý den, pokud chcete, abychom se případem zabývali a třeba našli shodu s podobným pozorováním, bude potřeba víc informací. Ideální je vyplnit dotazník na našich stránkách - http://www.projektzare.cz/pozorovali-jste-ufo/
Co by podle Vás přineslo lidstvu poznání , že nejsme ve vesmíru sami ?(Jarda)
Foto
Záleželo by, o jakou formu života ve vesmíru půjde. Pokud najdeme nějakou bakterii, asi budeme všichni jásat, že je tam konečně nějaký život. Pokud půjde o rozumné bytosti, pak to bude možná znamenat takový kulturní šok, že se z toho jen těžko nevzpamatujeme. Jak si s tím poradí náboženství? Dohodnou se státy, kdo bude tu civilizaci kontaktovat jako první a čerpat třeba některé výhody? Řeší to mnoho autorů sci-fi.
Dobrý den,mimozemské civilizace existovat musí,přeci nejsme ve vesmíru sami,navštívili nás v dávné minulosti ?tak jak se opírá o důkazy ve svých knihách Erich von Daniken.a nejen on. Děkuji(Jindřich)
Foto
Také si nemyslím, že jsme ve vesmíru sami. Život v rozličných formách určitě někde existovat bude. Ale pokud mluvíme o rozumných bytostech schopných cestovat napříč vesmírem, tak mám za to, že tito případní návštěvníci si dají moc velký pozor, aby nám zůstali skrytí. Zcela jistě totiž nepřiletí a nevyřeší za nás naše problémy.
D.d. Myslíte si, že na odvrácené straně Měsíce jsou opravdu nějaké stavby? A co by nás teprve čekalo na Marsu. Tají to NASA záměrně nebo sama neví?(Michal S.)
Foto
Vzhledem k tomu, že odvrácená strana Měsíce je díky sondám podrobně zmapovaná, si to nemyslím. Snímky jsou díky NASA veřejně přístupné na internetu, tak se může každý přesvědčit.
Je možné že pyramidy postavili mimozemské existence?V různých zemích jsou postaveny stejné...(Jana)
Foto
Některé poslední výzkumy ukazují, že migrace lidí ve starověku možná probíhala intenzivněji, než jsme si mysleli. To by vysvětlovalo podobné stavby v různých navzájem zdánlivě nedosažitelných koutech světa. Naše předky bych nepodceňoval, pyramidy jsou určitě jejich práce :-)
Dobrý den, vědí UFO o naší existenci na planetě? A pokud ANO, proč se ještě neukázali. děkuji(Petra)
Foto
Pokud myslíte mimozemštany, tak možná buďte ráda, že zůstávají doma. Civilizace, která dokáže překonat mezihvězdnou vzdálenost bude buď tak vyspělá, že nám buď vůbec neporozumí, nebo nás zničí. Případně se zničí samo lidstvo po "kulturním šoku". To jsou asi tři nejreálnější scénáře.
Co je v oblasti 51? Jsou skutečné důkazy o UFO? Mají Američani mimozemstana?(Scullyová )
Foto
Co je v Oblasti 51 by rád věděl asi každý záhadolog. Určitě jde o oblast, ve které se testují nové technologie (i letecké), které budeme používat za nějakých dvacet třicet let. Pokud by tam Američané někde ve sklepě schovávali mimozemšťana, asi už by se o tom vědělo, protože by to byla senzace. A co se týká důkazů o UFO - jen v ČR evidujeme asi 3600 případů pozorování neznámých objektů. Jen asi 2-3 procenta z nich jsou případy, které se nedají vysvětlit. Co se za nimi skrývá, nikdo neví.
Dobry den. Verite ze mají mimozemstane zakladny na mesici? Dekui(p. Sukenik)
Foto
Dobrý den, nevěřím. Ale jsem velkým fanouškem sci-fi a věřím, že jednou budeme mít na Měsíci stálou základnu.
Zažil jste někdy něco opravdu tajemného?(Vladimír)
Foto
Bohužel nic co by se později nepodařilo vysvětlit nějakou přirozenou příčinou.
Kde je v Čechách nejtajemnější místo?(Brix)
Foto
Někdo říká, že je to jihlavské podzemí, někomu se vybaví Blaník, kounovské kamenné řady nebo hrady a zámky. S kolegy aktuálně řešíme záhady hradu Zvíkov, tam jich je na jedno místo víc než dost. Kromě tzv. zvíkovského raráška, který v minulosti děsil obyvatele hradu se tam také divně chovají přístroje, nejasné je i stáří hradu a další historické souvislosti, mimo jiné spjaté i s korunovačními klenoty a některými šlechtici.
Jak se můžu stát ufologem?(Brouček)
Foto
Pro většinu z nás je to koníček. Pokud máte trochu volného času, kritické myšlení, rád řešíte záhady, pak je možné si vybrat jednu z organizací, které u nás působí - KPUFO, FFC, projekt Záře a další. Každý z klubů pracuje trochu jinak.
Dobrý den, není možné, že by to UFO létalo z moře. Moře a oceány máme téměř neprozkoumané. Kromě Balarda (nevím, zda jsem to napsala správně) a několika hledačů pokladů se průzkumem moře a oceánů nikdo nezabývá. Přeji hezký den (Bobo)
Foto
Pokud hovoříme o UFO jako neznámém létajícím objektu, tak je zaznamenáno několik případů, kdy takový objekt vylétal z moře. Že by ovšem pod hladinou žila jiná vyspělá civilizace, to si nemyslím, i když jak správně píšete, většina rozlohy oceánů je stále neprozkoumaná.
Dobrý den, má ČR zmapované a zdokumentované přelety UFO nad jeho územím, ať už v minulosti nebo v současnosti ? Děkuji za odpověď.(Pepa)
Foto
Dobrý den, pokud vím, tak např. vojáci se oficiálně evidencí přeletů neznámých objektů nad ČR nezabývají. Existuje u nás ale několik badatelských spolků, které mají slušnou databázi a dění na obloze shromažďují a vyhodnocují. Asi nejucelenější přehled najdete ve zkrácené podobě na našich stránkách http://www.projektzare.cz/seznamy-pozorovani-ufo/ Nejstarší pozorování nad českými zeměmi je tam z roku 1130 a až do dneška je tam přes tři a půl tisíce záznamů.