Doktor Barmany Dixson z Nového Zélandu chtěl rozluštit otázku, co dělá ženy atraktivními. A parta dobrovolníků si mohla jen pogratulovat. Prohlížela si totiž fotky polosvlečených žen, jejichž prsa, pasy a boky byly mírně, no někdy více, co si budeme povídat, digitálně upraveny. Během doby, kdy si partička šťastlivců prohlížela krasotinky, byly jejich oči monitorovány infračervenými kamarami a sledovaly jejich reakce.

Na tomto snímku je vidět, že herečka Marilyn Monroe disponovala dokonalým poměrem pas-boky.
Autor: ČTK

Pokud je poměr mezi ženiným pasem a boky roven 0,7, může si pogratulovat. A pokud je to vaše partnerka, vy taky. To je totiž ten nejideálnější poměr, jaký může existovat. Pro ty, kdo si to neumí spočítat: obvod pasu má být sedmdesát procent obvodu boků.

Příkladem jsou i známé krásky, jako například milenka amerických vysoce postavených politiků ze šedesátých let Marilyn Monroe, herečka Jessica Alba nebo modelka známé značky dámského spodního prádla Victoria´s Secret Alessandra Ambrosia.

 

Dlouhonohé prsatky neletí, údajně

Přitažlivost žen, jejichž těla připomínají tvar přesýpacích hodin, navíc platí v hodně zemích a kulturách. Stejně tak z hlediska historie je to známý fakt. Stačí se podívat na Věstonickou venuši. I když to už jsou trochu předimenzované přesýpací hodiny...

Jistý je ale fakt, že taková postava je pro muže symbolem plodnosti a dobrého zdraví. Doktor Dixon řekl: "Je to asi tak, že poměr 0,7 poukazuje na biologický signál mužům, že tyto ženy jsou nejvíce plodné a nejvhodnější k produkci zdravých potomků, bez ohledu na to, jakou žena nosí velikost oblečení. Je to všechno o distribuci tuku, což je přímo spojené s plodností."

Jessica Alba má proporce ideální.
Autor: Profimedia.cz

Jeho teorii potvrdila i studie německé univerzity v Regensburgu. Ta tvrdí, že postava přesýpacích hodin je pro muže přitažlivější než atletické typy nebo dokonce dlouhonohé, prsaté "barbíny".

Pozor, abyste se nesvalili…

A co chtějí ženy? Doktor Dixson říká, že muži, kteří tráví hodiny v posilovně, se dřou vlastně poměrně zbytečně. Většina žen totiž po extrémních svalovcích netouží. Stačí jim muž spíše se štíhlejší a méně svaly obalenou postavou.

"Z biologického hlediska si ženy vybírají trochu zženštilé partnery. Z takových mužů totiž vyzařuje něha a schopnost o někoho pečovat, takže se dámám jeví jako perspektivní parner. Lidé se prostě nepárují náhodně," dodává doktor Dixson.