Připad, který otřásl veřejností, se stal loni v srpnu v Nejdku na Karlovarsku. matka holčičky je obviněna z pokusu o vraždu. Terezka přežila jen zázrakem. Její výpověď zazněla u soudu ze záznamu.

Pij, přikázala

„Měla jsem žízeň a maminka mi dala čaj. Byl takovej divnej, měl červenou barvu a vůbec mi nechutnal. Nechtěla jsem ho, ale máma mi řekla, že ho musím vypít, a proto jsem všechno vypila,“ uvedla  holčička.

U soudu vypovídal také manžel obviněné, otec Terezky. Žena, se kterou se rozešel ještě před uvedenou událostí, původně obvinila z otravy jejich dcery jeho.

Hysterický telefonát

„Terezku jsem měl na víkend. V neděli jsem ji odvezl zpátky matce. Pak mi někdy ve dvě v noci telefonovala a byla celá hysterická. Křičela, že malá je v nemocnici, že jsem ji otrávil. Pak zavěsila telefon,“ popisoval otec noc z 30. na 31. srpna.

Muže obvinila s otrávení holčičky také jeho bývalá tchyně, matka obviněné. Odvolávala se na stanovisko lékařů, později se ukázala, že si to vymyslely.

Otec se v péči o Terezku s matkou střídali. Rozešli se po jedenácti letech vztahu, kdy se matka odstěhovala i s dcerou z rodinného domu do paneláku.

Fridex na rohlíku

Před soudem otec vypověděl, že se matk pokoušela otrávit i jeho. Dělo se tak prý opakovaně v době, kdy spolu ještě žili ve společné domácnosti. Zřejmě mu prý tajně kapala nemrznoucí kapalinu fridex na pečivo.

Jeho verzi podpořila i výpověď Terezky, která si všimla, že má máma v kuchyni v pošíku schovanou lahvičku s obrázkem auta. Podle popisu to mohl být fridex. "Ptala jsem se, proč tady tu lahvičku máme, a maminka mi řekla, že to je pro tátu do auta,“ uvedla holčička.

Otec měl prý často nevysvětlitelné zdravotní problémy, několikrát ho musela odvézt sanitka do nemocnice.

Plyn prý pustila kočka

Několikrát se ho prý žena také pokoušela otrávit plynem a otevřené hořáky sváděla na kočku. Prý je kočka spustila, když skákala po sporáku.

Soud pokračuje ve čtvrtek závěrečnými řečmi, rozsudek bude vyhlášen zřejmě již v pátek.