Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Netrapte se dietami, v sexu vám to nepomůže. Tam vyhrávají boubelky!

16. ledna 2020 | 06:00

Britští odborníci zkoumali, jestli existuje nějaká spojitost mezi spokojeným sexuálním životem a nadváhou. Výsledky studie možná některé z vás překvapí. Zjistilo se totiž, že lidé, kteří jsou maličko při těle, mají mnohem pestřejší sexuální život než ti, kteří se pyšní skvělou figurou.

Studie spojované se sexem nejsou ničím ojedinělým. Zkoumání lidské sexuality je přece přirozené. Studie National Survey of Family Growth zjistila, že ženy s nadváhou mají mnohem více sexu než jejich štíhlejší protějšky. Souvisí to s tím, jaké máte sebevědomí, a ukázalo se, že většina žen s nadváhou je se svým tělem absolutně smířena a možná i díky tomu se při sexu dokážou mnohem snáz uvolnit. Prožívají tak sex intenzivněji.

K obdobným výsledkům dospěla i zcela nová studie, ve které výzkumníci z University College London a Anglia Ruskin University zkoumali pět tisíc mužů ve věkové kategorii padesát a více let a která byla zveřejněna v odborném žurnálu PLOS One. Zjistilo se, že oproti štíhlým mužům měli ti s bříšky o třetinu více sexu v týdnu před provedením studie, a prokázalo se, že mají i mnohem vyšší frekvenci sexuálních styků. Tělnatější muži také bývají ve spokojeném partnerském soužití, což je možná důsledek jejich oblých tvarů, se kterými si ovšem vůbec nedělají hlavu.

Mluvíme tu samozřejmě o drobné nadváze, nikoli obezitě. Ta totiž sama o sobě přináší nepříjemné problémy. Nejenže je obezita spojena se sníženým libidem, ale také se k ní pojí erektilní dysfunkce. „Pro to, aby si lidé užívali častý a uspokojivý sex, nemusí nutně dennodenně dřít v posilovně a při každém kile navíc se pouštět do drastických diet. Obvykle stačí držet si normální zdravé BMI nebo alespoň nespadnout za mez obezity. Máte-li mírnou nadváhu, ale i tak jste ve svém těle spokojeni, není nutné se hned vrhat do hubnutí. Kladný vztah k vlastnímu tělu je pro kvalitní sex velmi důležitý,“ dodává Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz.