Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Testování make-upů: Který krásně kryje a vydrží na tváři?

  • ...
    2. května 2024 | 06:00

    Kvalitní make-up patří k základní výbavě do každé kosmetické taštičky. Najít ten pravý, který na tváři nebude dělat paseku, bude hezky krýt a také po celý den vydrží, je celkem oříšek. Které make-upy obstály u nás v redakci na jedničku a který nás zklamal?

    Prioritou číslo jedna je vybrat takový make-up, který bude vhodný právě pro vaši pleť. Pokud vás trápí suchá pleť, vybírejte z řady hydratačních make-upů. Pro mastnou pleť budou vhodné ty matující a zralá pleť si zaslouží make-up rozjasňující, který pleti dodá svěží nádech.

    Jak vybrat správnou barvu make-upu?

    Při výběru si dávejte pozor na odstín. Nikdo nechce mít na tváři nepřirozenou masku, tak si dejte na výběru opravdu záležet. Barva make-upu by měla ladit s tónem pleti na krku. Dalším důležitým faktorem je podtón. Nevíte, jaký je ten váš? Koukněte se na žíly na zápěstí. Pokud jsou do zelena nebo do fialova, váš podtón je studený. Vybírejte proto make-upy, které jsou spíše do růžova. Pokud mají žíly spíše nádech do zelenožluta, váš podtón je teplý. Vybírejte make-up do žluta nebo olivova.

    Které z testovaných make-upů nás v redakci nejvíce nadchly a které vůbec?

  • Minerální make-up Annabelle Minerals, 259 Kč, koupíte na www.annabelleminerals.com

    S příchodem slunečného počasí odhazuji tekutý make-up a přecházím na lehčí pudr, který pleť dokáže sjednotit a působí přirozeně. Delší dobu je mým favoritem minerální pudr od Annabelle Minerals, který se dobře nanáší a pleť rozjasní. Nanáším jej štětcem kabuki, díky kterému je aplikace rovnoměrná bez nevzhledných skvrn. Protože mám spíše suchou pleť a občas se mi po nanesení make-upu vytvoří šupinky, tak s Annabelle Minerals tento problém nemám. Za sebe mohu opravdu doporučit. Na léto je tento produkt jako stvořený.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Omlazující make-up Giordani Gold Serum Boost SPF 12 UVA, Oriflame, 620 Kč (30 ml), koupíte na www.cz.oriflame.com

    Make-upům moc neholduji, raději dávám přednost lehčím BB krémům. Když jsem ale poprvé vyzkoušela omlazující make-up Giordani Gold, byla jsem nadšená. Make-up obsahuje sérum, takže o vaši pokožku zároveň pečuje, aplikace je velmi snadná a na pleti je opravdu příjemný. Make-upy nepoužívám hlavně proto, že na tváři často vytvoří nepřirozenou masku, s tímto produktem se však nic takového nestalo. Naopak jsem měla pocit, že jsem si nanesla BB krém, který akorát víc kryje. Opravdu jsem velmi spokojená. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Lehký make-up s rozjasňujícím účinkem SPF 30 Revitalessence Skin Glow Foundation, Shiseido, 1506 Kč (30 ml), koupíte na www.notino.cz

    Na tomto make-upu mě nejvíce bavil jeho rozjasňující efekt a především pak to, že vyplnil póry i vrásky a dokonale tak sjednotil pleť. Další výhodou je absolutní sjednocení tónu pleti. Ačkoli jsem si myslela, že jsem nakonec odstín netrefila, pleti se absolutně přizpůsobil. Za mě je tento make-up jedno velké překvapení!

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Pečující make-up SPF 20 Even Better Clinical Serum Foundation, Clinique, 1326 Kč (30 ml), koupíte na www.notino.cz

    Už dlouho jsem pokukovala po novém make-upu. Vzhledem k tomu, že stávající mi už přišel příliš hutný. Uvítala jsem tak Clinique Even Better Clinical, a musím říct, že jsem z něho opravdu nadšená. Je velmi hydratační a s pletí dokonale splyne, přestože má velmi obstojnou krycí schopnost. Ne vždy mi vyhovují make-upy s SPF vzhledem k tomu, že na ně často má pleť reaguje červenou krupičkou, v tomto případě však k žádným nepříjemnostem nedošlo. Produkt slibuje při dlouhodobějším používání i obnovu jednotnějšího tónu pleti a redukci pigmentových skvrn, tak doufám, že se efekt po delším používání dostaví.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Pečující make-up SPF 20 Futurist SkinTint Serum Foundation With Botanical Oil Infusion, Estée Lauder, 1400 Kč (30 ml), koupíte na www.notino.cz

    O tomto make-upu jsem slyšela mnohé, a tak jsem byla zvědavá, jak sedne mé pleti. Překvapilo mě, že je velmi lehký, ale místy šel hůř zapracovat. Velmi totiž záleží, jaký pleťový krém máte jako podklad. Já jsem pak použila silně hydratační a aplikace byla mnohem snazší. Make-up je dost krycí, ale zároveň působí stále přirozeně, což je pro mě nejdůležitější. Cena je vyšší, ale investice se vyplatí. 

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Podkladová báze se sérem s UV filtrem SPF 35 Future Glow, Artistry, 1430 Kč (30 ml), koupíte na www.amway.cz

    Od tohoto make-upu jsem si velmi slibovala. Začal velmi obstojně, pleť po něm byla velmi projasněná a dodal mi pocit opravdu mladistvějšího a zdravého vzhledu. Ovšem má pleť nebyla se složením produktu kompatibilní, a tak reagovala červenou krupičkou. Nutno podotknout, že takto často reaguje na SPF kosmetické přípravky, a tento make-up je bohužel jeden z nich.

    Známka jako ve škole: 3

     

  • Rodial Skin Tint SPF 20 St Barths, 1320 Kč (40 ml), koupíte na www.aurio.cz

    Pro ty, které nemají rády silně krycí make-up a potřebují pouze sjednotit tón pleti, je tento lehký, tónovací krém jako dělaný. Velmi snadno se roztírá, můžete ho vrstvit, pokud potřebujete silnější krytí. Pokud nemáte problematickou pleť a toužíte po tom, aby byla chráněna a vyživována, potom je tohle váš nový nejlepší přítel. Vejde se jednoduše i do kabelky, má ochrnu SPF 20. Navíc jeho receptura skrývá unikátní směs peptidů, které mají výrazné anti-age účinky.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...