Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obujte se do letošního trendu! Kde pořídíte ty nejlepší boty mules od 299 Kč?

27. května 2020 | 06:00

Česko se tento týden pomalu, ale jistě vrací do normálu. Tak se do toho pojďme pořádně obout! A to doslova! Vyrazte třeba s přáteli do restaurace ve stylové obuvi mules!

Pro některé nazouváky, pro jiné uzavřené pantofle nebo mules. Boty s volnou patou a uzavřenou špičkou připomínají mnohým papuče jejich dědečka. Rozhodně se nejedná o domácí antisexy obuv, nýbrž o vysoce trendy boty, které jsou nejen šik, ale zároveň oplývají maximálním komfortem. Tento typ sklízel ovace především minulý rok, ale letos přišel s dalšími inovacemi. K mules s plochou podrážkou se totiž přidaly i ty na podpatku, ale ne jen tak ledajakém. Hot trendem jsou boty na „kačence“, neboli kitten heels – nízké úzké podpatky, které jsou zhruba 5 cm vysoké, nebo jsou naopak v široké verzi v podobné výšce.

Podívejte se na výběr těch nejlepších mules!

V obchodech můžete najít všudypřítomné slingback boty, které sice mají otevřenou patu, ale ne tak docela. Vzadu nohu jistí ještě úzký, často pružný pásek, který právě u nazouváků typu mules chybí.

Další inovací jsou použité barvy i materiál. Minulý rok se těšila oblibě především černá kůže se zlatými detaily v podobě proplétané přezky, letos jsou to především pastelové barvy, zvířecí vzory, metalické odlesky, semiš i vypouklý polštářkový vzor.

Proč by měly být mules ve vašem botníku?

#1 Jsou komfortní vzhledem k otevřené patě, díky níž se vám nebudou tvořit puchýře.

#2 Nebudou se vám v nich tolik potit nohy a nebude se tvořit zápach kvůli leckdy nekvalitnímu materiálu.

#3 Díky absenci šněrování se nebudete muset složitě obouvat.

#4 Obout je může jak mladá, tak i zralá žena.

#5 Jsou víceúčelové – budou vhodnou obuví do práce, na rande, ale i na výlety. Můžete je obléknout k různým druhům kalhot – od úzkých a širokých džínů přes společenské s vysokým pasem (paperbag) až po široké palazzo kalhoty. Budou vhodné i s midi- a maxišaty nebo s denimovými kraťasy či plisovanou sukní.  

Autor: Žaneta Podlahová