Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Největší výběr plavek pro boubelky. Tyhle skryjí nedostatky a budete v nich dokonalá!

4. května 2023 | 06:00

Štíhlé, boubelaté, malé, vysoké, s malým poprsím či velkým... Přehlídka nejrůznějších typů postav pomalu přichází! Jaké plavky si ale obléknout, když zrovna nemáme „six-pack“, ba naopak potřebujeme skrýt nějaká ta kila navíc? Pamatujme na to, že číslo, které ukazuje váha, není měřítkem krásy, důležitější jsou zdravé sebevědomí a silná osobnost.

Boubelky jsou krásné ženy stejně jako štíhlé dámy odpovídající mírami proporcím modelky. Ne všechny ženy si to ale uvědomují a období léta, koupališť a vodních radovánek je pro mnohé z nich každoročním stresem. Nebojte se vystavit své křivky na odiv, naučíme vás, jak plavky s radostí nosit!

Tip na video: Jak vybrat plavky podle postavy?

Video se připravuje ...
Velký plavkový manuál: Vybírejte je podle postavy! • VIDEO: Karel Dlabač/ BPŽ

Pokud se stydíte za nějaký ten „faldík“ na bříšku, efektně ho schováte pod tankiny. Na první pohled se jeví jako jednodílné plavky, ale zdání klame. Jde o praktické dvoudílné plavky. Horní díl je ve formě dlouhého topu, který můžete při opalování vyhrnout nahoru. Opalovat se tak můžete jako v běžných dvoudílných plavkách. Dolní díl má pak klasický bikinový střih. Tankiny si zamilujete díky jejich maskování bříška, boků, ale především vzhledem k maximálnímu komfortu. Designéři při výrobě pamatují nejen na střihy, ale i na optické klamy, a tak se mnohdy na tomto typu plavek objevuje po stranách širší tmavý pruh se zúženým středem jiného vzoru, a tím pak postava kryje svou reálnou proporci. Trendy je minimalistický vzor, ale také nestárnoucí motiv květin, jenž k tomuto období zkrátka patří, dále jsou k výběru geometrické vzory či věhlasné puntíky.

Dvoudílné plavky s vysokým pasem si oblíbila plus size modelka Ashley Graham, která se proslavila právě díky předvádění spodního prádla a plavek nadměrných velikostí, a je tak patronkou „body positive“. Ale i taková postava vyžaduje velkou dřinu! Své křivky zdůrazňuje kalhotkami s vysokým pasem, který opticky zúží pas, nebo jednodílnými plavkami doplněnými o opasek. Majitelky velkého poprsí by měly vsadit především na široká ramínka, která zajistí komfortní podporu, což skvěle zvolila i Ashley. Volánky v dekoltu by boubelky měly přenechat dámám s malými ňadry a měly by si zvolit místo toho efekty, jako jsou třeba vertikální visací řetízky. Dvoudílné vysoké plavky si oblíbily už v 50. letech božská Marilyn nebo královna pin-up stylu Bettie Page. S radostí se nechaly fotit ale i v jednodílných plavkách korzetového střihu.

Jednodílné i dvoudílné plavky s vysokým pasem si oblíbila i dominikánská plus size modelka Denise Mercedes, která bojuje za ženy různých typů postav a velikostí. Horní díl volí na širokých ramínkách, avšak s překřížením za krkem. Mezi kalhotkami a podprsenkou vzniká pomyslný trojúhelník, jenž krásně lichotí postavě a opticky ji prodlužuje. Barevnost jin a jang je pak velmi elegantní souhrou.

Stylové plavky pro všechny typy postav vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se na ty nejkrásnější plavky z e-shopů!

Autor: Žaneta Podlahová