advokat2010:Kolektivní vina je zvrácenost, vraždit či diskriminovat lidi jen pro jejich etnický původ je otřesné. Nejsmutnější na celé věci je, že obdobně jako u případů domácího násilí, ti kdož byli vystaveni takovému teroru, teď podobné principy přenášejí do své vlastní politiky. Jak je možné, že v Izrali po více jak 60 letech od konce II. sv války v 21. století existuje ve státním školství etnická segregace ?, tj. školy jen pro Židy a jen pro Araby ? Jak je možné, že se teprve teď po více jak 60-ti letech začíná opatrně hovořit o tom, že by mohlo dojít k etnické rovnoprávnosti při vstupu do armády, atd.? Není náhodu ten, kdo obhajuje jakoukoliv formu rasové segregace řízené státem sám nebezpečný kryptofašista a zločinec (byť třeba sám prošel peklem holocaustu) ? Omluva typu "to je úplně něco jiného" je neakceptovatelná. Jaký je rozdíl mezi někdejší politikou apartheidu v J.A.R. a dnešní realitou v Izraeli ?
slimstar:ty vubec nevis ze zidi zdirali tvojich prapredku? vzdyt to byla najhnujsi uzera, protoze zidi si dali radne zaplatit a proplatit. takze nasi predkove za par korun co si pujcili musili chodit a splacet na panske zidovske sidla.
slimstar:uzera a zdirani je vec zakernosti a lakomosti. tupa spodina je i ted a vzdelani je na vysoke urovni, jenze zebraci si doted pozicavaji ne od zidu ale bank.
mememumu:Vzdělání je na vysoké úrovni? Situaci v Horních Uhrách detailně neznám, ale divil bych se, kdyby byla úroveň tamního vzdělání tak dramaticky vyšší, než u nás.
mememumu:Před 100 lety nebylo vzdělání na takové úrovni jako dnes? Skutečně? Řekl bych, že moje prababička byla pro běžný každodenní život vzdělána podstatně lépe, než dnešní obyvatelstvo. Beru, že běžný každodenní život byl tenkrát jednodušší a proto stačilo i jednodušší vzdělání. Ale úroveň vzdělání je třeba brát relativně, nikoliv absolutně.
dfghjk:Moc ti to sluší Kláro! A tenhle fór: Jeptiška povídá matce představené: "Znásilnil mě zahradník!" "Tak si vemte citron." "A to mi očistí duši?" "Ne, ale zmizí vám ten blažený úsměv z obličeje" se ti taky poved.