valena:no já nevím, je dost velký rozdíl jestli ženská bydlí na vesnici nebo ve městě a jestli má ještě děti, zvířata, zahradu a taky jaké je roční období a taky jestli máte doma myčku nebo hospodyni a také jak velký jste bordeláři a jestli mužskej pomáhá, copak to jde shrnout jen do věty že ženský dřív makaly víc?ženská s hospodářstvím by Vám dala na frak a ženská která dělá managerku a chodí z práce kolem 210 hod by Vám taky dala na frak a taky ženská která je na mateřský se 2 dětma a jedním přerostlým dítětem by Vám dala na frak taky já vím tady na tý diskuzi je dříčůůůůů ale já já teda makám
stupet:Jo, tenhle názor jsem už párkrát slyšela. Je fakt, že to máme o hodně lehčí než předešlé generace, ale je to blbost. Dřív sice musely ženský chodit pro vodu s kýblama ke studni, vytírat musely na kolenou s hadrem v ruce, chodili dojit krávy a celkově krmit zvířectvo a starat se o něj atd. Ale i tehdy byly hodně kypré hospodyňky, jak se říkalo krev a mlíko! Takže tou prací to určitě nebude. Kolikrát za to mohou i geny. Znám holku, co je dobrý pecivál, dokonce se pořád něčím cpe a nepřibere ani deko. Jiná známá dost těžce dře a doma lítá ještě jako hospodyně a je silná. A třeba já byla vždy štíhlá, dokonce i po prvním děcku a teď po druhém mi nalítly nahoru kila a nemůžu se jich zbavit, přestože se doma nezastavím.
lennne:Jasne, mame malo prace 8 - 12 hodin v praci pak domaci prace, rodit deti a pritom delat, ze je vsechno aeasy ...on jim jeste nikdo nerek, ze robota uz byla zrusena, staci ze pani tvorstva zrovnopravnili odchod do duchodu....takze panove makejte i doma , kdyz chcete rovnopravnost
pastorkyna:Rada připojím svůj názor, jelikož mám maminku 88 roční a mě měla v pozdním věku, kdy jsem měla dospělé sourozence vím jak pracovali kdysi ženy, bylo to úmorné, těžké až zbytečně namáhavé...nestála o vymoženosti doby a musím říct, že vše zpracovala, nic se nevyhodilo a o znečisťování přírody se vůbec nedá mluvit...sestry ty již moderní způsob doby využívali a využívají je jim přes 65 - 70 let a jsou taky více nemocné jak maminka a taky lenivější, je to tím, že pracovali v administrativě a ve školství na vysokých postech...já jsem se životem probíjela, znám techniku s vymožeností i bez...práci jsem měla různorodou jak dělnice, tak v administrativě a vím se postavit ke všemu čelem, mám 50 let a nedělá mi problém ohnout se se smetákem k zemi, nebo v zahradě sázet, na chatě hrabat seno pro králiky...večer jsem krásně dolámaná a nepotřebuji platit fitko, já si to hezky odpracuji a ještě dělám užitečnou práci...takže ne všichni jsou líní a má dcerka 10 let a syn 15 let to dělají po mě...záleží na tom jak se člověk vychová...mé děti budou připraveni na všechno i na boj jak se říká...
arapa:Tak na to hle nemusí přijít vědecký výzkum to je jasné každému, co dala práce a lítání domácnost před dvaceti lety a dneska. Dřív byla tělocvična doma, dnes se platí za fitko. Je pravda, že uklízení v domácnosti je docela dobrý pohyb, i když velmi nezáživný. od jara dopodzimu když lítám na chalupě kolem baráku, zahradničím a uklízím atd se moje kondice zvýší o sto procent. A ještě je z toho pěknej trávník) Hodně, práce, málo času, a tom jde to švihem a tělo vrní blahem, i když bolí )
krat5:Ani se nedivím, že v domácnostech, kde chlap dělá nějaké domácí práce už nemá večer chuť na sex....když vysaje, umyje podlahy a vyžehlí, tak ho ty roupy prostě přejdou...tak jako ženskou, která když přijde z práce nakoupí, uvaří a udělá s dětma úlohy, praští sebou do postele a nemá na nic náladu.
123_ja:milí muži, ktorí tu píšete také inteligentné názory...kedysi sa ženy možno venovali viac domácnosti, lenže KEDYSI dávno pred miliónmi rokov muži nosili domov peniaze a tým pádom si žena mohla dovoliť venovať domácnosti toľko času...dnes?? chlap si doma váľa gule a žena musí mať aj dve práce, aby ako tak vyžili...kedy sa má venovať ešte aj domácnosti? ha? teraz buďte múdri...
simeon: myslíš věnovat se domácnosti až když se vrátila z pole, obstarala domácí zvířata atd.? Nebo myslíš vzdálenější dobu kdy chlapy ve středověku válčili a ony se musely živit sami? Nebo ještě dál - kdy se nevydělávaly vůbec žádné peníze a kdo si něco nevypěstoval, neulovil nebo nesměnil umřel hlady? Kdy byla ta doba kdy pánové nosili domů ty velký peníze? Feministky to tvrdí pořád že máme mnohem víc než ženy, ale jaké promile chlapů si může dovolit vyživovat harém je na krátkou polemiku
mandat:Co to melete ? Ve svete jsou zeny, ktere maji celou armadu sluzebnictva, nic nedelaji a tluste nejsou. Je to prevazne stylem zivota. V CR jsou zeny line se o sebe vic starat. Cpou se hormonama, maji spatnou zivotospravu a malo pohybu. Prochazky na cerstvem vzduchu, malo ovoce a zeleniny.
moniii:Pokud me a deti chlap uzivi, budu se doma venovat vice domacim pracem. Vzhledem k tomu, ze jsou potreba obe vyplaty, holt se doma nezblazni a protoze chlapi chteji emancipaci (vetsina z nich rodinu neuzivi,diky hodne okolnostem , musi taky doma luxovat a zenska sedi u PC