DISKUSE K ČLÁNKU

alenotak:....vaši poradnu čtu z profesního zájmu, ne proto, že by se mne zde probíraná témata osobně týkala. Některé vaše názory podporuji, protože se opírají o "selsky" racionální i odborné úvahy a statisticky doložitelná data, celkově ale tato poradna nese řadu rysů, kterými se vyznačuje i tzv. nezralý feminismus. Pokoušíte se své oprávněné zájmy prosadit způsobem, který sami kritizujete: nesmiřitelnou radikálností, paušalizací rysů těch, vůči nimž se vymezujete, ostnatými reakcemi na vše, co není stoprocentním souhlasem s vámi prezentovanými názory a pohledy na jednotlivé kauzy. Uvědomte si jednu věc - stejně tak, jako vy nechcete, aby z něčích úst zaznívaly zobecňující a neobjektivní soudy i mužích - otcích /jsou nezodpovědní, alimenty aby z nich ždímal, když mají mít na víkend na starosti děti, vždy najdou způsob, jak se vymluvit atd./, tak nechtějí druzí číst a poslouchat paušalizující názory typu: "z 99% jsou to ženy, které štvou dítě proti muži" nebo náznaky souvislostí mezi zcela výjimečným, individuálním, na psychopatii pachatelky založeném činu a střídavou péčí. Mimochodem, pokud bych chtěla být stejně neobjektivní a demagogická, mohla bych vám z fleku předhodit jako protipól případ ze zahraničí, kde muž ubil svou ženu a oběsil svého tříletého syna - byl v uplynulém týdnu prezentován v médiích. Pokud chcete, aby veřejnost stále více registrovala a akceptovala "I" vaše názory, musí tam být právě to potřebné "i" . Snažit se dostat z pozice opomíjeného do role jediného nositele "skutečné pravd" je cesta předem odsouzená k neúspěchu, protože jakákoli hysterie vyvolá stejnou odezvu protistrany. I vy potřebujete naslouchat, nejen být vyslyšeni. A žabomyší půtky o to, jestli někdo napíše "stýkat se" - mimochodem, není to právní výraz, používaný při rozvodu? - nebo použije sofistifikovaněji vystihující výraz jen přilévají olej do ohně.

Já osobně nepřeji žádnému rodiči, aby byl proti své vůli oddělen od dítěte, které miluje, a jsem pro to, aby byla učiněna le

(04. 09. 2010 07:42)

alenotak:legislativní i preventivní opatření , aby se tak nestávalo, ale stejně tak si nemyslím, že střídavá péče je ideálním řešením pro všechny situace, všechny rodinné konstelace a všechny typy dětí, o něž by mělo jít především.

(04. 09. 2010 07:46)

laura2828:Dosť ma dostal Váš názor o 99 percentách matiek, ktoré svoje deti štvú proti otcom, z môjho okolia takú nepoznám rozvedenú ani jednu.. Ja napr. som odišla kvôli milenke môjho muža len s osobnými vecami, v styku mu nijak nebránim, naopak ho aktívne inicujem, žial muž má stále prácu, alebo je chorý, pravidelne keď má mať syna. Tažko sa vysvetluje malému chlapčekovi, ktorý sa teší na ocka, že ocko nepríde, lebo má prácu. NIKDY som pred synom nepovedala krivé slovo na jeho otca, práve naopak, snažím sa aby ho mal rád. NIKDY som náš vzťah neriešila cez dieťa. Tak ako existujú ženy, ktoré to robia, tak isto aj muži, bolo nemálo prípadov kedy deti zo žiarlivosti uniesli, aj ked im v styku bránené nebolo, niektorí deti aj zabili aby sa pomstili žene napr. za nový vzťah. Nezastávam sa ani mužov ani žien, je to o osobnosti, nie o pohlaví. Ja by som kľudne šla aj do striedavej starostlivosti, na to ale musia byť dvaja Viem pochopiť rodičov ktorí bránia tomu druhému ak tam ide o násilie, ubližovanie dietaťu, ak nový partner tomu dieťaťu dokázatelne škodí, dieťa tam nechce chodiť a pod. Ale nepochopím zamedzovanie styku ak ide o zrelého rodiča, ktorý sa dokáže o dieťa primerane postarať a neštve ho voči druhému rodičovi.
Prajem Vám veľa štastia a troška pozitívnejší náhlad na svet, asi sa stýkate hlavne s mužmi, čo majú tento problém, nakoľko tých x percent, ktoré majú normálnu exmanželku vás nikdy nevyhľadajú a neskontaktujú, to Vám asi mierne skresľuje náhľad na svet inak si neviem vysvetliť vašich 99 percent.
Holčičky z článku je mi ľúto, toto by sa ŽIADNEMU dieťatu nemalo diať zo ŽIADNEHO dôvodu

(02. 09. 2010 15:12)

www.stridavka.cz:..že mužům nebylo bráněno ve STYKU... Copak otcové nejsou rodiče, ale stykači? Rodič se přece s dítětem NESTÝKÁ, ale VYCHOVÁVÁ jej. Takže jde o to, zda jim nebylo bráněno ve VÝCHOVĚ...

(02. 09. 2010 23:17)

anasyi:...jsem pro stridavou peci,uz jsem se vyjadrovala v jinych diskuzich.K clanku se vyjadrovat nebudu.

(04. 09. 2010 12:02)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy