Nové skutečnosti vypluly na povrch díky dokumentu Munich 1972 & Beyond. Děsivé detaily prozradila Illana Romano, vdova po Yossefovi. „To, co mu udělali, bylo to, že mu přes spodní prádlo uřízli genitálie,“ vylíčila reportérovi New York Times. „Dokážete si představit, jak se cítili ostatní, kteří svázaní seděli kolem? Všechno viděli,“ dodala.

Nebohá vdova viděla zranění na fotografiích. „Byla tak hrozná, jak si jen dokážete představit,“ popsala je a vzápětí dodala: „Ten okamžik, kdy jsem viděla fotografie, byl velmi bolestivý. Do té doby jsem si Yossefa pamatovala jako usměvavého mladého muže. Pamatovala jsem si i jeho ďolíčky. Ten okamžik však vymazal veškerého Yossefa, kterého jsem si pamatovala.“

Nebohý sportovec zmrzačení přežil. Zemřel poté, co německé jednotky zaútočily na teroristy při pokusu o útěk. Někteří z nich byli zastřeleni, jiní zemřeli výbuchem granátu. Zabita byla i většina teroristů ze skupiny Černí září. Masakr v Mnichově byl zfilmován Stevenem Spielbergem v roce 2005. Film nese jednoduchý název Mnichov a připomíná hrůzy, které se na olympiádě staly.

Fotogalerie
9 fotografií