V roce 1998 ji pánský magazín Playboy zařadil mezi 20 nejkrásnějších žen století. Dobyla srdce Franka Sinatry, Hebryho Kissingera, Fidela Castra nebo hollywoodského producent Howarda Hughese.

Přestože okouzlila miliony můžů, štěstí v lásce nenašla. V roce 1949 si vzala slovinského lékaře Milka Skofiče. Měli spolu syna. V roce 1971 se ale rozvedli a Gina se už nikdy nevdala.

Narodila se 4. července 1927 v Subiacu jako Luigina Lollobrigida jako druhá ze čtyř dcer místního výrobce nábytku. Už jako mladá se věnovala modelingu. Vyhrála soutěž Miss Řím a na Miss Itálie v roce 1947 skončila na třetím místě. Předběhly ji Lucia Bosé a Gianna Maria Cannale. Všechny tři se do pár let staly herečkami. Gina se ale herectví věnova nechtěla. „Studovala jsem malbu a sochařství, herečkou jsem se stala omylem,“ říká o sobě.

Při procházce Římem ji objevil producent Mario Costa. Šlo jen o malou roli, aby si zaplatila hodiny zpěvu. Po úspěchu v soutěži krásy se jí ale nabídky na filmové role začaly hrnout.  Hvězdu z ní udělal film Pozor banditi! Z roku 1951. Na sexsymbol 50. let ji vystřelila poodhalená ňadra ve filmu Fanfan Tulipan. Přestože ji režiséři a producenti přemlouvali, aby se před kamerou svlékla, nikdy to neudělala. Rostoucí tlak na to, aby se objevila nahá ve filmu ji v 60. letech přiměl opustit filmové ateliéry.

Fotogalerie
9 fotografií