Balawing vzal titul Nepálci Khagendrovi Thapa Magarovi, který dorostl do výšky 67 centimetrů. Kontrolní měření dnes potvrdilo, že Filipínec je o plných sedm centimetrů menší. Jeho rodiště Sindangan leží 730 kilometrů jižně od hlavního města Manily a do povědomí širší veřejnosti se do dnešního dne nedostalo.

Oslavenec dostal dort, trochu peněz a pár dárků k narozeninám. Jeho slova překládal novinářům Balawingův otec, protože synek hovoří jen místním dialektem. Matka oslavu oplakala.

Krátce po předání certifikátu se osmnáctiletý filipínský rekordman musel vzdálit kvůli únavě. Do té doby ale stačil zapózovat fotografům u lahve cocal-coly, jejíž hrdlo mu dosahovalo do pasu.

Zápis do Guinnessovy knihy rekordů není spojen s žádným finančním ohodnocením. Oslavenci spoléhají na mezinárodní proslulost, kterou jim rekordy přinášejí. Balawing očekává, že sláva mu přinese dostatek peněz na lékařskou péči, kterou vzhledem ke svému křehkému zdraví potřebuje.

Lékařům podle rodičů oslavence není jasné, proč se Balawingův růst několik měsíců po narození zastavil. Jeho tři sourozenci dorostli do výšky úměrné věku.