Provincie Kuang-tung na jihu Číny je nechvalně proslulá pro nás velmi těžce pochopitelnými pokrmy. Místní vám snad dokážou bez výčitek naservírovat úplně cokoliv. K jídlu si tu tak můžete objednat psa, kočku, krysu či hada. Pokud ale hledáte něco ještě bizarnějšího, tak se pusťte třeba do pokrmu San Zhi Er.

San Zhie Er, či také „trojí zapištění“, je název pro pokrm sestávající ze živých novorozených hlodavců, kteří jsou zákazníkovi naservírováni se salátem a omáčkou. Přezdívku „trojí zapištění“ pokrm dostal kvůli tomu, že myš zapiští, když ji jedlík nabere do hůlek, posléze, když ji namočí do omáčky, a naposledy, když umře.

Ačkoliv svět získal povědomí o tomto jídle až nyní, jeho historie sahá až do konce 40. let minulého století. Většina lidí sice jídlem už od pohledu opovrhuje, ale několik odvážlivců na internetu přiznalo, že místní delikatesu ochutnali a byla výborná. A co si o tom myslíte vy? Zkusili byste tuto specialitu? Dejte nám vědět v diskuzi!

Video
Video se připravuje ...

Šílená čínská delikatesa: Živé myšky! YouTube

Fotogalerie
6 fotografií