"Nejpodivnější věc, jakou jsem kdy viděla vyplavenou na pláži," napsala žena k videonahrávce svého nálezu, vedle kterého se postavila, aby její noha posloužila jako měřítko.

Někteří komentující vyjádřili domněnku, že může jít o lidskou nohu nebo paži. Jiní ale dospěli k názoru, že jde nepochybně o nějakou část zvířecího těla. Jeden z uživatelů napsal, že je to "ocas chobotnice", zatímco jiní hledali paralely mezi animovanými postavičkami Pokémonů.

Ovšem převládající hlas lidu se usnesl, že jde o velrybí penis, o který jeho majitel nějakým způsobem přišel. Díky bohatství anglických synonym pro tuto část těla se mezi komentáři objevily pobavené příspěvky odvolávající se na slavný hollywoodský film: "Willy ztratil svého willyho," anebo na klasickou literaturu: "Moby-Dick už je jenom Moby." (Moby-Dick je originální název románu Hermana Melvilla známého česky jako Bílá velryba a dick je jedno ze zmíněných synonym - pozn. ČTK).

Server Yahoo News Australia se obrátil na přírodovědkyni doktorku Vanessu Pirottovou, podle níž vyplavený objekt skutečně vypadá jako velrybí penis. Připustila však, že bez podrobného prozkoumání je těžké to říci s naprostou jistotou. Navíc se našel v oblasti, kde se v poslední době pohybovala spousta keporkaků, kteří se sem připlouvají pářit.

Doktorka Pirottová nicméně popřela domněnku, že by penis mohl keporkakovi ukousnout jiný samec - nic takového o nich není známo, a kromě toho keporkaci nemají zuby.

"Tento druh kytovců nemá zuby, ale hřebenu podobné útvary známé jako kostice, a tudíž je nepravděpodobné, že by dokázal ukousnout penis jiného samce," uvedla.

 

Video
Video se připravuje ...

Gábi se nebojí zeptat: Opravdu záleží na velikosti a existuje ideální penis Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
5 fotografií