Album vzniklo, když byli pochytáni nacističtí pohlaváři a postaveni před norimberský soud. Jeho autorem je spojenecký důstojník a vyšetřovatel Hank Schardt. V albu se nacházejí snímky a podpisy 230 předních diplomatů Třetí říše, politických lídrů a důstojníků.

Důležitou částí jsou také rozbory písma pochytaných zločinců a jejich porovnávání. Tímto způsobem se zjišťovalo, jestli mají spojenci v celách opravdu ty správné muže a ženy. Nechtěli, aby za zločince pykal někdo jiný.

Klíčovými osobnostmi jsou samozřejmě vůdce Adolf Hitler (†56) a Hermann Göring (†53), jeho pravá ruka, ministr letectví a především zakladatel gestapa. V albu však figurují i další zajímavé exponáty. Lze mezi nimi najít například i ženské letecké eso Hannu Reitsch. Ta přelétala nad hořícím Berlínem a snažila se vyzvednout Hitlera dřív, než padne do rukou Rusům nebo spáchá sebevraždu.

Reitsch byla nejen držitelkou železného kříže a medailistkou z mistrovství světa v bezmotorovém létání, ale také jedním z posledních lidí, kteří mohli vidět Hitlera a ministra propagandy Josepha Goebbelse (†47) ještě naživu. Po válce byla nakonec odsouzena k 18 měsícům vězení. V roce 1979 pak zemřela na infarkt. Bylo jí 67 let.

Fotogalerie
23 fotografií