Paní Daniela L. (28) měla před zákrokem povislé dvojky (v důsledku kojení), byla nevrlá a zakřiknutá, a po operaci ní pěkné, pevné čtyřky. Se změnou těla se jí změnila i povaha. Ze tiché paní Daniely se stala sebevědomá žena, která hýřila nápady a hlubokými dekolty.

Najednou se za ní začalo ohlížet více mužů, dostávala nabídky na schůzky a občas i nějaký ten dárek (tu květinu, tu pudřík) od všímavého majitele firmy, pro kterou pracovala.

Manželské štěstí pana Pavla naplněné radosti z nové, sexy ženy, však netrvalo dlouho. Paní Daniela pár měsíců po operaci usoudila, že jim (tedy jí a tříleté dceři Janičce) bude lépe bez táty.

Její rozhodnutí jistě ovlivnil i fakt, že její přátelství se všímavým kolegou přerostlo „v něco víc“.

Paní Daniela vzala dceru, odstěhovala se od svého manžela k novému muži a podala žádost o rozvod.

„Nejde rozhodně o vyjímečný případ, kdy žena opustí muže krátce poté, co jí zaplatí plastickou operaci poprsí,“ říká plastický chirurg MUDr. David Tomášek z pražské nemocnice Budějovická.

Oficiální statistiky, které by se zabývaly souvislostí mezi rozchodem a plastickou operací, neexistují. Odborníci ale odhadují, že ze 100% žen, které podstoupí plastickou operaci poprsí, přibližně třetina do jednoho roku po zákroku změní partnera.

„Souvisí to s tím, že po operaci se změní i společenský kredit ženy. Je více středem pozornosti, muži se za ní ohlížejí, snadno nabude dojmu, že je jaksi „cennější“ než byla dřív. Dosavadní partner jí přestane stačit, žena se začne poohlížet po jiném, bohatším,“ míní plastický chirurg Tomášek.

„Na druhou stranu si mnoho žen snaží udržet svého partnera tím, že si prsa nechá zvětšit, což jim ale stejně moc nepomůže. Chlap jde jinam, protože chce změnu a ne "starou" respektive "původní" manželku, byť s novými prsy,“ doplňuje plastický chirurg Tomášek.

Pan Pavel L., který do manželčina poprsí investoval 60 tisíc korun, a ta mu pak utekla, nyní řeší složitý soudní proces, ve kterém ho chce jeho žena připravit nejen o dceru, ale i o půlku majetku.

„Současnému partnerovi mé ženy pošlu za její nová ňadra šek na 60 tisíc. Nemusí mi to platit v celku, stačí na splátky. Myslím, že leasing pět tisíc měsíčně je celkem odpovídající,“ říká pan Pavel L.

Někdy se pravá prsa nepoznají ani zezadu.
Autor: ČTK