Jde o to, že se mi po svatbě proměnila manželka. Bral jsem si hodnou dívku, která měla pochopení pro všechny mé zájmy a slabosti.

Když jsme se seznámili, střílel jsem závodně z luku. Myslím, že to mou budoucí ženu imponovalo. Chodila se dívat na závody, fandila mi. Po svatbě mi tuto mou zálibu začala zakazovat. Začalo to obviněním, že mám poměr s jednou lukostřelkyní. Fakt to nebyla pravda. Žena ale byla stále agresivnější a její historky o mé údajné nevěře čím dál absurdnější.

Zmiňuji ten příběh s lukem protože je symbolický. Cokoli, co mě odvádí o ženy, považuje za nepřítele a dřív nebo později mě obviní v souvislosti s tím z nevěry. Dá se s tím něco dělat? Nechci se rozvádět, ale tohle se prostě nedá vydržet. Děkuji za pomoc, František B., Praha

Dr. Zvíře: Vítej, Františku na druhém břehu. Budu stručný: Jediné řešení je rozchod. Z toho, co popisuješ, jasně vyplývá, že Tvá žena trpí majetnickým syndromem. A na to není žádný lék, kromě jediného: Pryč od ní.

Když tě nebude moci vlastnit a ovládat, začne se soužit. Zavolá a bude prosit, že nechápe, proč si odešel, pak začne vyhrožovat a nakonec tvrdit, že se změnila. Vyslechni jí, ale neveř jí ani slovo.

Neprosí, že by Tě milovala, ale protože ví, že než si najde nového hejla, mohla by zestárnout.

Nech jí zestárnout. Buď rád, že nemáte děti.

Nerozváděj se, prostě odejdi. Zmiz jí z očí. Nic nevysvětluj. Opraš luk a napni tětivu. Buď svobodný.

Hodně štěstí, Doktor Zvíře

Otázkly posílejte na adresu: online@blesk.cz