Nejdřív to bylo v pohodě, ale pak jsem sebou cukl, nebo ona cukla, prostě mi natrhla předkožku a teklo ze mě krve jak z vola. Jak jsem tam stál s ručníkem omotaným kolem… ehm, tak po mě ta ženština ještě chtěla peníze.

To mě naštvalo, tak jsem zavolal kluky, jenže ona zavolala chlápka, co ji tam přivez. Málem z toho byla rvačka, ale nakonec odjeli bez mých peněz. Musel jsem ovšem do nemocnice, kde mi to sešili dvěma stehy.

Tak se ptám: Hrozí jí za to basa? Co to je za služby? Jsou na to nějaké paragrafy? Mohl bych vysoudit peníze? Díky, J.C., Praha

Doktor Zvíře: Jsou na to paragrafy. Konkrétně jde o § 148 Trestního zákoníku, odstavec 1: „Kdo jinému z nedbalosti ublíží na zdraví tím, že poruší důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“

Pak tu máme ještě § 253, který se týká poškození spotřebitele, ale tam by se zřejmě muselo dokázat, že jich natrhla víc.

Za určitých podmínek bys mohl něco vysoudit, ale varuji tě: tenhle případ by se zřejmě nepodařilo ututlat a zřejmě by se o tom psalo, možná by se objevily i tvoje fotky a to si piš, že by se o tobě za chvíli mluvilo jako „o tom, co byl nejdřív nadrženej, a pak natrženej“.

Spíš na to radši zapomeň, něco si přimysli a vyprávěj to jako vtipnou historku, která se stala někomu jinému.

Pevné zdraví i oudy přeje

Doktor Zvíře

Dotazy posílejte na adresu

Úchylná poradna, online@blesk.cz