Dobrý den, pane Obdařený, trápí mě problém jako ze špatné sci-fi komedie. Nedávno mi vyrostly na žaludu penisu výrůstky, které připomínají tykadla. Nemám ponětí, jak se tam mohly dostat. Nevypadá to na nějakou nemoc. Jsou to malé výrůstky, které jakoby pálí a svrbí zároveň. Za poslední dobu jsem měl jenom sex s přítelkyní… Dobře, ujel jsem na záchodě při taneční party s jednou dívkou, která mě zaujala svými barevnými vlasy a piercingy, ale žádná tykadla na vagině neměla. Prosím, co to je a jak se toho zbavím?

Ivan (31), Praha

Milý Ivane, okamžitě utíkejte na venerologii a za ruku čapněte i svoji přítelkyni. To, co popisujete, je jednoznačně jedna z pohlavně přenosných chorob. Vaše »tykadla« mi z popisu nejvíce připomínají lidský papilomavirus neboli HPV. Jde o jednu z nejčastěji přenosných pohlavních chorob, která stíhá 80 % žen a 50 % mužů v České republice. Má několik druhů a podob a to, co popisujete, vypadá na kondyloma – genitální bradavice, které vzdáleně mohou připomínat tykadla. Samozřejmě může jít o jinou z pohlavních chorob, ale já bych vsadil svůj intimní stetoskop právě na HPV. Pamatuji si ještě z NDR případ menší epidemie HPV na jedné z kolejí ve východním Berlíně. Vše začalo jednou návštěvou atraktivní studentky z Braniborska a skončilo to mnoha zjizvenými penisy. Odstraňování genitálních bradavic je bolestivé a provádí se obvykle tekutým dusíkem nebo laserem. Okamžitě tento zákrok ale podstupte a nezapomeňte na přítelkyni. S velkou pravděpodobností jste ji nakazil, takže možná schytáte facku nebo dokonce kopačky, ale nyní bojujete i o její zdraví, které jste svou bláhovostí nevědomky ohrozil.

Váš Dr. Karel Obdařený

Vizitka doktora Karla Obdařeného
Autor: Blesk

Máte pro našeho specialistu otázku? Trápí vás něco ve vašem intimním životě, ale bojíte se zeptat? Položte níže dotaz! Dr. Karel Obdařený vám rád poradí.

ONLINE CHAT

Počet zbývajících znaků: